Atıksu Arıtma Tesisinde Çalışmalar Başladı

SASKİ, Geyve ve Pamukova için projelendirilen 202 kilometrelik kanalizasyon hattı çalışmalarında sona geldi.
Editör Editör

 İlçelerdeki atıksuyu temizleyecek ortak atıksu arıtma tesisinde de çalışmalar başladı. Rüstem Keleş, “Hayata geçirdiğimiz altyapı yatırımları uzun yıllar ilçelerimizin ihtiyacını karşılayacak. Sakarya Nehri Karadeniz’e daha temiz ulaşacak” dedi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Geyve ve Pamukova ilçelerine hizmet verecek Atıksu Arıtma Tesisi yapım çalışmalarının başladığını açıkladı. Rüstem Keleş, “Yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet sınırlarımıza dahil olan Pamukova ve Geyve ilçelerimiz için altyapı çalışmalarımızı başlatmıştık. Bu kapsamda yaklaşık 22 Milyon TL’lik yatırımla Pamukova’da 77 kilometre kanalizasyon hattı inşa ettik. Pamukova ilçemizde kanalizasyon çalışmalarımızı tamamladık” diye konuştu.


200 kilometreyi aşan hat

Geyve altyapı çalışmalarında da sona gelindiğini belirten Rüstem Keleş, “Alifuatpaşa Mahallemizi de kapsayan Geyve kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmaları önemli ölçüde tamamlandı. İlçemiz için projelendirilen 125 kilometrelik hattın 110 kilometresi döşendi. Şimdi de yaklaşık 35 Milyon TL’lik altyapı yatırımlarımız kapsamında Geyve Pamukova Ortak Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşasına başlandı. Yaklaşık 40 bin metrekare alan üzerine kurulacak tesislerde Geyve ve Pamukova ilçelerimizin, bölgedeki sanayi kuruluşlarının atıksuları arıtılacak” dedi.


Uzun yıllar ihtiyacı karşılayacak

Pamukova ve Geyve’de hayata geçirilen altyapı yatırımlarıyla bölgedeki çevre kirliliğinin önüne geçileceğini de belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Yaklaşık 57 Milyon TL’lik yatırımla Pamukova ve Geyve ilçemize atıksu arıtma tesisi ve 200 kilometreyi aşan kanalizasyon hattı inşa ediyoruz. Çalışmalarımız önemli ölçüde tamamlandı. Hayata geçirdiğimiz yatırımlar ilçelerimizin ihtiyacını uzun yıllar karşılayacak. Bölgedeki çevre kirliliğinin önüne geçilecek. Sakarya Nehri Karadeniz’e daha temiz ulaşacak” ifadelerini kullandı.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs