Üreticiyi Don Vurdu

Soğuk hava bölgenin en önemli geçim kaynaklarından olan üzüm bağlarında zarara yol açtı. Pamukova ve Geyve’de hava sıcaklıklarının düşmesi sonucu meydana gelen zirai don üzüm bağlarında büyük zarara yol açtı.
Ali ARICI Ali ARICI

TESPİTLERİNİ YAPTIRSINLAR

Geyve Ziraat Odası Başkanı Süleyman Pınar, tarım üreticisinin borçlarının ertelenmesini istedi Pınar , "Çiftçimiz şu anda tabii ki zor durumda. Bu durumu aşabilmek için bölge milletvekillerimize çağrıda bulunuyoruz, çiftçinin en az bir yıl borçlarının faizsiz ertelenmesini istiyoruz. TARSİM sigortası olan vatandaşın eksperlerinin, derhal üzüm bağlarına inip gerekli tespitleri yapmasını istiyoruz." diye konuştu.

ÜRETİCİ PERİŞAN

Geyve’de bağların yanı sıra bahçeler de don olayından zarar gördü. Bu yılın, bölge üreticisi için olumsuz başladığını söyleyen Pınar, "Ürünlerimizde soğuktan dolayı ciddi anlamda zarar oluştu. Son günlerde yaşanan soğuk hava nedeniyle özellikle üzüm bağlarımızda yanma meydana geldi. Üreticimiz perişan durumda. Öte yandan ilçemizin üzümden sonraki diğer başlıca tarım ürünleri olan erik, kiraz ve şeftalide de zararlar var" dedi.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs