Yazar Gündüzalp Geyve'de Çocuklar İle Buluştu

Yazar Selim Gündüzalp Geyve Sosyal Gelişim Merkezi’nde çocuklarla buluştu.
Editör Editör

Gündüzalp: “Biz odundan ancak masa, sandalye yapıyoruz. Allah ise aynı odundan bizlere meyveler, üzümler gönderiyor. Bunun sırrı Allah’ta, onun sonsuz kudretinde saklı.” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelere kazandırılan Sosyal Gelişim Merkezlerinde etkinlikler devam ediyor. Bu çerçevede Yazar Selim Gündüzalp Geyve Sosyal Gelişim Merkezi’nde çocuklarla buluştu.

Çocuklar etkinliğe büyük ilgi gösterdiler. Gündüzalp çocuklara; “Okuyacağınız kitapları süzgeçten geçirip öyle okumalısınız çünkü kitaplarda ne söyleniyorsa, ne anlatılıyorsa onlar ruhumuzda yaşamaya devam eder” tavsiyesinde bulundu.

Allah’ın kudretinde saklı

Etkinlikte konuşan Yazar Selim Gündüzalp: “Ağaçtan odun çıkar. Oysa bunca meyve nasıl gönderiliyor bir düşünün bakalım. Topraktan çamur çıkar, ancak sebzeler tahıllar nasıl o toprakta yetişebiliyor? Öyleyse iş onu yapan üstada, onları bize gönderen Rabbimizde. Biz odundan ancak masa, sandalye yapıyoruz. Allah ise aynı odundan bizlere meyveler, üzümler gönderiyor. Bunun sırrı Allah’ta, onun sonsuz kudretinde saklı” diye konuştu.

Program sonunda Gündüzalp, Muzlu Çikolata ve Kargalar isimli kitabını çocuklar için imzalarken; Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu kendisine günün anısına çiçek takdim etti.

Selim GÜNDÜZALP Kimdir?

1954 yılında Adapazarı’nda dünyaya geldi. Sırasıyla Adapazarı Kurtuluş İlkokulu’nu, Adapazarı Merkez Ortaokulu’nu ve Adapazarı Lisesi’ni okudu. 1979 yılında, Marmara Üniversitesi Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü’nden mezun oldu. 1968 yılında, ortaokul öğrencisiyken, günlük bir gazetenin tertip ettiği, bir şiir yarışmasıyla yazı hayatına başladı. Bir müddet basketbol ile ilgilendi. Zafer Dergisi’nin kurucuları arasında yer aldı. 1977 yılının ilk aylarında ilk sayısı çıkan Zafer Dergisi’nde, o günden bu yana çalışmalarına devam etmektedir. 

“Ölüm ve Ötesi” adlı ilk kitabı 1985’de Cihan Yayınları’nda neşroldu. 1986’da Zafer Yayınları’nda, aile serisinde “Ölüm Son Değildir” adlı kitabı çıktı. 1991 yılında “Ölüm Son Değildir” adlı kitabı, küçük cep kitabı olarak basıldı. Ölüm Son Değildir 1, 2 ve 3 adlı kitapları, sırasıyla 1999, 2001 ve 2002 yıllarında basıldı. 1991 yılında Zafer Yayınları’nın da kurucusu olan Selim Gündüzalp, 2002’den itibaren toplamı 15 adet olan öykü dizisi kitaplarını çıkarmaya başladı.

2003 yılında “Deyimler ve Öyküleri” dizisini oluşturmaya başladı. 2003 yılında Zafer Yayınları’nın bir alt kuruluşu olan Uğurböceği Yayınları’nın kuruculuğunda da bulundu. Uğurböceği Yayınları şu an 120’ye yakın kitabıyla yayın hayatına devam etmektedir. Uğurböceği Yayınları’nda birçok kitabın yayına hazırlanmasında katkıda bulunmuştur. Ayrıca bu yayınevinde başka bir müstear isimle, çocuklara yönelik çalışmalar da yapmıştır. “Allah ve Dua”, “Allah ve Ümit” ve “Allah ve Aşk” isimli tefekkür kitaplarının, “Serap” isimli bir romanın da yazarıdır. Ayrıca “Asr-ı Saadetten Öyküler” adıyla bilinen bir diğer öykü dizisine ve daha birçok telif ve derleme kitaba da imza atmıştır. 

Şu sıralar, yine Zafer Dergisi’nin bünyesinde yayın hayatına devam etmektedir. Aynı zamanda Adapazarı’nda bulunan Zafer Kültür Merkezi’nde faaliyetlere devam ederken, Zafer Dergisi’nin 40 yıllık bir birikimi olan kütüphanesinin de tanzimi ile meşgul olmaktadır.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs