İSTANBUL'UN FETHİ BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, İstanbul'un fethinin 562.yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladı.
Editör Editör

Fetih programını Emine Ceren Alkan ve Rumeysa Aslan başarıyla sundu.

 Programı okul müdürü Ahmet Akkuş, müdür yardımcısı Fatih Uysal, öğretmenlerden Selçuk Altun, Esra Dinç, Saadet Cicikçiol, Arzu Çamur ve çok sayıda öğrenci coşkuyla izledi.

YA BEN İSTANBUL'U ALIRIM YA DA İSTANBUL BENİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra Rabia Şevval Kavak, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Kevser Doğdu, Sena Nur Kaşıkçı, Rana İclal Bağcıoğlu kahramanlık şiirleri okudu. Akşemseddin ile Fatih Sultan Mehmet'ten vecizeleri Rabia Toklu ve Şule Çaylı söyledi.

İstanbul'un Fethi adlı oyunda Fatih rolünü canlandıran Sinan Tuncer sık sık: "Ya ben İstanbul'u alırım ya da İstanbul beni. Bu dünya iki padişaha dar, bir padişaha geniş gelir." diyerek seyirciyi coşturdu. Diğer rollerde de Eren Yayla, Yasin Özkaraca, Enes Turan, Bünyamin Güneş, Hakan Dursun, Samet Özdemir ve Sefa Atak görev aldı. İstanbul'un Fethi adlı oyun çok beğenildi.

ÖĞRETMENE ÇİÇEK

Oyunun sonunda Fatih rolünü canlandıran Sinan Tuncer'e çiçek verildi. Sinan Tuncer: "Bu çiçekler, bizi yetiştiren öğretmenlerimize layıktır. Bu çiçekleri, tüm öğretmenlerimiz adına okul müdürümüz Sayın Ahmet Akkuş öğretmenimize armağan etmek istiyorum." dedi. Sinan Tuncer, okul müdürünün elini öperek çiçekleri verdi.

Okul müdür Ahmet Akkuş: "Peygamberimiz'in 'İstanbul mutlak fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden asker ne güzel askerdir.' hadisine nail olan atalarımızı rahmetle anıyor, bu güzel programı hazırlayan öğrencilerimi tebrik ediyorum."dedi.

MEHMET AYDOĞAN

Geyve Haber




#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs