CHP Lideri Kılıçdaroğlu Sakarya'da

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya’daki mitingde vatandaşlardan geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş vatandaşları ikna etmelerini istedi.
Editör Editör

7 Haziran genel seçimleri öncesinde Sakarya Kent Meydanı'nda yaptığı mitingde Sakaryalılarla seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin politikalarını eleştirerek, partisinin seçim vaatlerini anlattı. 8 Haziran'da yeniden bir tarih yazacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "8 Haziran'da inşallah yeniden bir tarih yazacağız. Bu ülkede fakir fukaranın sahipsiz olmadığını tüm Türkiye'ye anlatacağız. Emeklinin, çiftçinin sahipsiz olmadığını tüm Türkiye'ye anlatacağız. 13 yıldır iktidardalar ne yaptılar bu ülkeye. Her hükümet yol yapar. Neymiş köprü yapmışlar, her hükümet köprü yapar. 13 yıldır koltuklarınızda oturuyorsunuz, eğer halkı düşünüyorsanız 17 milyon yoksul bu ülkede niye var, aylığı bin liranın altında 8 milyon emekli niçin var, demek ki siz halktan korktunuz, demek ki siz halkı unuttunuz. Bu meydandan sadece Sakarya'ya değil tüm Türkiye'ye sesleniyorum, Davutoğlu Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır" diye konuştu.


Ülkeye refah ve huzuru getireceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeye refahı, huzuru getireceğim. Benimle kavga etmek istiyorlar, size sözüm söz kavga etmeyeceğim. Bu millet kavgadan bıktı. Ben ne yapacağımı anlatacağım size. Şunu açık ve net söylüyorum tüm Sakaryalı kardeşlerimin de bilmesini isterim. Refahı tabana yayacağım. Eğer bir çocuğumuz açsa ben tok uyumayacağım. Eğer bir komşumuz yoksul ise onun yoksulluğunu gidermek benim şerefimdir. Hiç kimsenin inancını siyasete malzeme yaptırmadım, yaptırmayacağım. Hiç kimsenin yaşam tarzını siyasete malzeme yapmadım, yaptırmayacağım. Her vatandaşıma saygı duyuyorum, duymaya devam edeceğim. Onlar iktidara geldikten sonra Türkiye'yi unuttular" dedi.


İktidarın şikayet etme hakkı olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Şikayet etmeye hakları yok. Hiç kimse engel çıkarmadı. 13 yılda ne oldu? 17 milyon yoksulumuz oldu. 6 milyon 250 bin işsizimiz oldu. Yanlış politika nedeniyle 2 milyon Suriyelimiz oldu. 2 Trakya büyüklüğünde alanı artık çiftçi ekmiyor. 5 milyon vatandaş borç batağında. Hangi sorunu çözdüler, köşeyi döndüler" şeklinde konuştu.


Emekliye karşı vefa borcu olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, "Benim emekliye karşı vefa borcum var. Bu ülkenin büyümesinde kalkınmasında payları var. Sen onu ikinci sınıf yurttaş yaptın, ben onu onurlandıracağım birinci sınıf yurttaş yapacağım. O kaçak saraya bağlanan tüm altınları keseceğim, emekliye vereceğim. Ben bu parayı bulacağım emekliye vereceğim, senin içinde kurs açacağım devlet nasıl yönetilir diye. Çıkaracağım ilk kanun emekliye ramazan ve kurban bayramında ikramiye verilmesi hakkında kanun olacak adı da. Herkese ramazan bayramında, kurban bayramında ikramiye vereceğim. Refahın tabana yayılmasın da ilk hedef emekli" diye konuştu.


Ülkede 800 bin taşeron işçisi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kim ne derse desin ben refahı tabana yayacağım. Siyasi ahlakımda da, inancımda da sağ elin verdiğini sol ele görmeyecek. Taşeron işçiliği bitireceğim. Herkese iş güvencesi vereceğiz. Çiftçi kardeşim hiç üzülme 7 Haziran'da sandığa git seni bu hale sokan iktidara ders ver" dedi.


Miting alanını dolduran Sakaryalılardan iki söz isteyen Kılıçdaroğlu, "7 Haziran'da sandığa gidin artık yeter diyin. Sandığa giderken de seçimlerde CHP'ye oy vermemiş vatandaşımızı ikna edeceksiniz. Gel kardeşim gidip 4 yıl için oyumuzu verelim diyin. Bende size delikanlı sözü diyorum, sadece size değil tüm Türkiye'ye sesleniyorum, sizin için çalışacağım, çocuklarımız için, torunlarımız için, bayrağımız için, güzel ülkemiz için emek harcayacağım. Dökeceğim her alın teri size helal olsun diyeceğim. Size inanıyorum, size güveniyorum" ifadelerini kullandı.


Asıl hedefin 100 yılın projesi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi Ortadoğu'nun, Kafkasların yıldızı yapacağım. Merkez Türkiye projesiyle tüm sorunlarımızı aşacağız. Yeniden Türkiye'yi bilgi toplumuna taşıyacağız. Üreten bir Türkiye, kazanan Türkiye, bunu yaratacağım" dedi.


Konuşmasının sonunda iktidara gelmeleri halinde beldeler ile ilgili referandum yapacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Referandum yapacağız, vatandaş istiyorsa beldesini açacağız. Muhtarları, hem mahallenin hem köyün etkin ismi haline getireceğiz. Çünkü ben söz verdim bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğim. Bir şeyi daha unutmayın, sakın unutmayın. Davutoğlu Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır" şeklinde konuştu.


Kılıçdaroğlu, Düzce'deki mitinge katılmak üzere Sakarya'dan ayrıldı. 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs