İHL'den ÖRNEK DAVRANIŞ

Geyve Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri hasta ve yaşlıları evinde ziyaret ederek, örnek bir davranışta bulundu.
Editör Editör

YAŞLILARA HÜRMET GEREKİR

Geyve Anadolu İmam-Hatip Lisesi müdürü Mehmet Doğan konuyla ilgili şunları söyledi: "Hasta ve yaşlılara hürmet, yaşlıları ziyaret etmek, onların duasını almak büyük bir erdemdir.

Şüphesiz ki, bugün gençliği, sağlığı, gücü kuvveti yerinde olanların bu özel nitelikleri ömür boyu koruyamayacakları gerçektir. 

Öyle ise bizim de bir gün yaşlanacağımızı göz önüne alarak yaşlılara, özellikle ana babamıza, dede ve ninelerimize saygılı davranmalı, bu konuda çocuklarımıza ve gençlerimize örnek olmalıyız.


Sevgili Peygamberimiz (S.A.V) yaşlılara saygı gösterilmesi gerektiğine dikkat çekmiş, bir şey ikram edildiğinde ilk önce onlara teklif edilmesini ve her konuda yaşlılara öncelik verilmesini öğütlemiştir. 

Peygamberimiz, küçüklere sevgi, büyüklere saygı göstermeyenin olgun mümin olamayacağını bir hadislerinde şöyle ifade etmiştir. “ Küçüklerimize merhamet etmeyen büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir."


İnsanlar arasında sevgi, saygı, karşılıklı güven ve merhamet duygularının yeşermesinde birlik ve beraberliğin kuvvetlenmesinde yaşlı ve hasta insanlarımızın ziyaret edilerek, gözetilmesinin önemi büyüktür.

HAYIR DUASI ALDILAR

Okul müdürü Doğan sözlerine şöyle devam etti: Yaşlı ve hastaları ziyaret etmek ibadettir, düşüncesinden yola çıkarak; bir grup öğrencilerimiz, İlçe vaizesi Fatma Demir, öğretmenlerimizden Nefishan Karadağ ile Zekeriya Kaya nezaretinde Soğuksu, Ilıca, Çamlık ve Hacıosmanlar Mahallelerinde oturan hasta ve yaşlıları ziyaret etti. Öğretmen ile öğrencilerimiz, hasta ve yaşlıların ellerini öpüp çiçek verdiler, onların hayır dualarını aldılar.

Ziyaretten memnun kalan yaşlı ve hastalar: "Gençliğinizin, sağlığınızın kıymetini bilin. Allah sizden razı olsun."dediler. 

Mehmet AYDOĞAN
Geyve Haber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs