HER ŞEYİN BAŞI SEVGİDİR

Geyve- Karaçamlı öğretim üyesi Muharrem Dayanç:"Üniversitenin kötü bölümü yoktur, istenmeden okunan bölümü vardır. Sevgi her şeyin başıdır."dedi.
Editör Editör


Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi Muharrem Dayanç, Geyve Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesinin davetlisi olarak konferans verdi. Anadolu İmam-Hatip Lisesinin salonunda düzenlenen konferansa; Geyve kaymakamı İdris Akbıyık, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Canbal, AFB Anadolu Lisesi müdürü Erol Erdem, İHL müdürü Mehmet Doğan, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi müdürü Ahmet Akkuş, Atatürk Ortaokulu müdürü Sevgi Koçak, Kazımpaşa Ortaokulu müdürü Remzi Şengül, Ahmet Yesevi İlkokulu müdürü Alaattin Şan, öğretmenler ve liseli öğrenciler katıldı. Programın sunuculuğunu Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Emre Başkaya yaptı.

MUHARREM DAYANÇ kimdir?

Muharrem Dayanç, Geyve'nin Karaçam köyünde doğar. İlkokulu köyünde okuduktan sonra Geyve İmam-İmam Hatip Lisesinde ortaokula başlar. Adapazarı İmam-Hatip Lisesinden mezun olur. 1990 yılında da İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirir.

Çeşitli okullarda öğretmenlik yaptıktan sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

MEMLEKET AŞIĞI BİR İNSAN

Muharrem Dayanç'ı tek kelimeyle anlatmak gerekirse; köyüne, köylüsüne, Geyve'ye, Sakarya'ya aşık bir insan...

Rüzgar meşhurdur köyümde,

İnsanı ferahlatır hava,

Baktıkça doyamazsın

Buğdaylı bayırlara.

Doğadan insana geçen sihirdir Karaçam diyen Muharrem Dayanç, özetle şunları söyledi: Gençler, özünüzü bozmadan, kültürünüzü unutmadan okuyunuz. İnsan, severek seçtiği bölümde veya meslekte mutlu olur. 

SEVGİNİZ EKSİK OLMASIN

Gençler, anne-babanızı, ailenizi, okulunuzu, öğretmenlerinizi, köyünüzü... seviniz. Kültürünüzden kopmayın. Bizi, diğer milletlerden ayıran Anadolu kültürüdür. Bu kültürümüzü yaşayınız, yaşatınız. 

Okumayı, meslek sahibi olmayı seviniz. En az iki tane yabancı dil öğreniniz. 

Manilerimizi, türkülerimizi, şiirimizi seviniz. Çünkü sayfalarca yazsak anlatamayacağımız duygu ve düşünceler bir manide ne güzel ifade edilmiştir:

A benim bahtı yârim

Gönlümün tahtı yârim

Yüzünde göz izi var

Sana kim baktı yârim.

Bu manide anlatılan sevgiyi, aşkı, sevgiliyi başkasından kıskanmayı yazmaya kalsak kitaplara sığmaz. Ama atalarımız dört dizeyle her şeyi dile getirmiş. Şiiri seven, edebiyatı seven, okumayı seven her şeyi sever.

TEŞEKKÜR ÇİÇEĞİ

Geyve kaymakamı İdris Akbıyık, konferans sonunda Muharrem Dayanç'a çiçek verirken: "Bu güzel sohbetinizden dolayı çok teşekkür ederiz. İlerki günlerde inşallah yine sizleri dinlemek isteriz. Değerli  öğrenciler, Muharrem  hocamızın yazdığı Kendimi Kazandım kitabını ben çok beğendim. Sizlerin de okumanızı tavsiye ederim."dedi. 

Yazar Muharrem Dayanç, okurlarına Kendimi Kazdım adlı eserini imzalayarak armağan etti.


Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber






Öğretmeninin elini öptü..

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs