Yağmur Üreticiyi Vurdu

Üç gündün devam eden sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkilerken, ekili alanlar sular altında kaldı. Ekili alanlar ile yetişmekte olan meyveler de zarar gördü.
Editör Editör

Yağmur çiftçileri perişan etti. Üç gündün devam eden sağanak yağmur tarım alanlarının suyla dolmasına neden oldu. Metrekareye 48 kilogram yağmur düşen Geyve, Pamukova, Söğütlü, Ferizli’ Erenler Karapürçek’de çiftçiler kara kara düşünmeye başladı. Araziler sular altında kaldı. Ürünlerinde büyük kayıp olan üreticiler zor durumda. Yağmur meyve bahçelerindeki ürünlerin dökülmesine neden oldu. Ürünlerini toplamaya hazırlanan çiftçiler gördükleri manzara karşısında şoke oldu.


ZARAR BÜYÜK


Kiraz ve üzüm bahçelerindeki meyveler fırtına ve yağmur nedeniyle dallarından döküldü. Bir kaç gün içinde kiraz toplamaya hazırlanan çiftçiler şimdi bahçelerine giderek zararlarını hesaplamaya çalışıyor. Yağmur ve fırtınadan aldıkları darbeyle ağaçların dalları kırılırken meyvelerin üzerinde de çürümeye neden olacak açıklıklar meydana geldi. Henüz olmamış kirazlar yerlere döküldü. Üreticiler zararlarının büyük olduğunu belirterek, “Bizim için tam bir felaket oldu. Çünkü geçimimizi bu bahçelerden sağlıyoruz. 10 aydır bu ürünleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Ama bu sene ürünlerden hiç bir şey kazanamayacağız. Kirazın kilogramını 4-5 TL’den satmayı planlıyorduk. Üretici bu bahçeden 10 bin TL kazanacakken şimdi 1-2 bin TL ancak kazanabilecek. Yetiştirdiğimiz ürünlerin yüzde 60′ ı gitti. Suyu yiyen kiraz çatladı. Çatlayan kirazın maddi bir değeri yok. Zararımız büyük. ” 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs