CAMİLER ÇOCUKLARLA ŞENLENDİ

Haydi çocuklar, gençler, Kur’an ayı Ramazan’da Kur’an’la buluşalım” çağrısı yapan Diyanet, çocukları dün tüm Türkiye’de olduğu gibi Geyve'de de camilerde buluşturdu.
Editör Editör

 Geyve'de bulunan 140 cami ve 30 Kuran Kursunda yüzlerce çocuk gönüllü olarak "Bu yaz, gönlüne Kuran yaz" dedi.

Geyve Dörtyol Camisinde çocuklarla buluşan müftü Ali Erhun: "Diyanet İşleri Başkanlığımızın 'Bu yaz, gönlüne Kuran yaz.' sloganından yola çıkarak, 2 ay sürecek olan yaz kurslarını başlattık.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, okullarda akademik bigiler öğreniyor. Bizler de yaz kurslarımızda onlara Kuran-ı Kerim okutuyor, temel dini bilgiler veriyoruz. 

Kurslarımızda; camilerde kadrolu hoca ve müezzinlerle beraber 27 tane de fahri Kuran öğreticimiz görev yapmaktadır. Eğitim-öğretim için gerekli olan Kuran, Elif cüzü ve diğer ders kitaplarını müftülük olarak biz hediye ediyoruz. 

Çocuklarımıza dini bilgilerin yanı sıra; onlarla camilerde iftar yapacağız. Ramazan sonrası piknik, gezi gibi çeşitli sosyal etkinlikler düzenleyeceğiz. Alifuatpaşa Kuran Kursunda 4-6 yaş grubu öğrencilerimiz eğitimine yazın da devam ediyor. Ayrıca camilerimizde mukabele okunuyor. Bütün öğrencilerimize, ailelerine ve ülkemize hayırlı ramazanlar dilerim."dedi. 

MEHMET AYDOĞAN

Geyve Haber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs