Çocuklar Orhan Camide İftarda Buluştu

Geyve müftüsü Ali Erhun, Orhan Camide çocuklarla iftar yaptı.
Editör Editör

Orhan Cami Yaz Kuran Kursu hocaları Birol Gedik, Adem Al; Kadriye Gedik ve Safiye Yazar mahalle halkı ve esnafın desteğiyle iftar düzenledikleri iftara  Geyve müftüsü Ali Erhun da katıldı. İftardan sonra çocuklara kitap hediye eden müftü Erhun, yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

İnsanlığın en büyük düşmanı cehalettir. Cehaletten kurtulmanın tek yolu ise okumaktır. Okuyan kişi, iyiyi-kötüyü, güzeli-çirkini, ayırt eder. Allah’ın haram kıldığı şeyleri bilir, ondan sakınır. Helal saydığı şeylere de sımsıkı sarılır.

Okuyan milletler gelişmiş tarih sahnesindeki yerlerini almışlardır. Bu gün dünyayı yönetenler dünya üzerinde söz sahibi olanlar, hâkimiyet kuranlar, teknolojik açıdan en üst noktalarda olanlar ilme, okumaya, verdikleri değerlerle buralara kadar gelmişlerdir. İlimden yoksun. Okumaktan aciz insanların oluşturduğu toplumlar da, fakirlik ve sefaletleriyle kendilerinden söz ettirmektedirler.

Gelişiyle âlemleri nurlandıran sevgili peygamberimiz (S.A.V.). her zaman okumanın önemini belirtmiş, yaşamış yaşatmış, insanlara şu tavsiyede bulunmuştur.

“Ya âlim ol, ya öğrenci ol, ya da dinleyici ol. Sakın dördüncüsü olma. Helak olursun.’Sevgili çocuklar siz de kitap okuyunuz. 

MEHMET AYDOĞAN

Geyve Haber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs