Gergedan Böceği Alifuatpaşa'da Ortaya Çıktı

Son günlerde sıkça haber konusu olan ve yurt dışında meraklıları tarafından 90 bin dolara kadar alıcı bulduğu belirtilen koruma altındaki Gergedan böceği bu kez Geyve İlçesi'nde ortaya çıktı.

Editör Editör

İstanbul Ankara arasında yapılan Yüksek Hızlı Tren hattının Geyve Alifuatpaşa Mahallesi'ndeki tünel inşaatını yapan firmada kamyon şoförü olarak çalışan Recep Şenvan şantiyede mesai bitimi kamyonu yıkarken ülkemizde rastlanan ve dünyanın en güçlü böceği olarak bilinen gergedan böceğini (Oryctes Nasicornis) buldu. Böceği bulunca heyacanlandığını belirter Şenvan şunları söyledi:

"Tünel inşaatında mesai bitimi şantiyeye gelerek kamyonu yıkarken yerde bu böceği gördüm.Bir gün önce de TV'de haberleri izlerken bir kadının bulduğu aynı böceği diş fırçası ile yıkadığını görünce böcek aklımda kalmıştı. Aynı böcek olduğunu görünce dondurma kutusuna koyup sakladım. Arkadaşlarıma gösterdim. Onlarda böceğin TV'ye çıkan böcek olduğunu söylediler. Böceği satmak gibi bir düşünceden ziyade aslen Sakaryalı olmamdan dolayı Sakarya'da da bu böceğin bulunmasına dikkat çekmek istiyorum"


Latince adı 'Oryctes Nasicornis' olan gergedan böcekleri, ağırlıklarının yaklaşık 30 katını taşıma özelliğine sahip olduklarından dünyanın en güçlü hayvanı olarak biliniyor.


Yurtdışında bazı meraklılar evlerinde hobi olarak besledikleri Gergedan Böceğinin yurtdışında 90 bin dolara kadar alıcı bulduğu ifade ediliyor. 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs