MODERN BAĞCILIK PROJESİ

Geyve kaymakamı İdris Akbıyık'ın 3 yıl önce başlattığı, modern bağcılık projesinden vatandaşlar memnun.
Editör Editör


PROJEİN AMACI

Geyve kaymakamı İdris Akbıyık proje hakkında şunları söyledi: Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Gıda Tarım ve Havancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen projemiz, ilçemizde bağcılık yapılan köylerde uygulanmaktadır.

Projemizin amacı yoksul çiftçinin az bir arazide, daha kaliteli ve daha çok üzüm yetiştirmelerine yardımcı olmaktır. Böylece vatandaşın yaşam kaliteleri artacak, istihdam sağlanacak, ilçemizin ekonomisine katkıda bulunulacaktır.

İlçemizdeki bitkisel üretimin en belirgin özelliği, küçük ve çok parçalı tarım arazilerinde yapılıyor olmasıdır. Bu durum tarla ziraatinin yapılamasını ekonomik açıdan olumsuz yönde etkilemektedir. Bunun için var olan tarım arazilerinde, uzun yıllardan beri yapılmakta olan üzüm yetiştiriciliğinin en fazla ürün getirecek şekilde yapılmasını planladık.

Bağ Modernizasyon Projemiz, hem üreticinin gelir düzeyinin yükselmesine hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır.

Proejenin uygulama aşama süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir. Bu süre içinde; bağlar tespit edildi, tekniğine uygun ekim yapıldı. Bakım ve budama çalışmaları devam ediyor. Bağlar üzüm vermeye başladı.


PROJENİN MALİYETİ

Projede beton direk ve çelik tel kullanılmaktadır. Bir dekar bağın modernizasyonu 754 liraya mal oldu. Buna karşılık üretici bir dekar yerden ortalama 2 bin 375 lira para kazanacaktır. Bozören, Taşoluk, Halidiye ve Hisarlık köylerinde oturan 10 çiftçimizin istifade ettiği projemiz toplam 37 bin 737 liraya mal oldu. Fayda sahipleri Vakıfa olan borçlarını 2015 yılı hasat zamanından itibaren 3 yılda eşit taksitler halinde ödeyeceklerdir.


VATANDAŞTAN, YETKİLİLERE TEŞEKKÜR

Modern bağcılık projesinden yararlanan Hisarlık Köyünden Ferudun Uyar: "Bu projeyi başlatan başta ilçe kaymakamımız Sayın İdris Akbıyık olmak üzere diğer yetkililerden Allah razı olsun. Kendi imkanlarımızla bağlarımızı direkli, telli yapmazdık. Bu proje sayesinde yapabildik. Geri ödeme koşulları da uygun taksitlerle olduğu için, projeden çok memnunuz."dedi.


Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı şefi Fatih Bodur ile beraber modernizasyon projesinin uygulandığı bağlarda inceleme yapan İlçe Gıda Tarım ve Havancılık Müdürü Hamdi Yel, üreticilere; bağların bakımı, ilaçlanması, otlarının temizlenmesi, daha kaliteli ürün alınması gibi konularda bilgiler verdi.

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

Geyve kaymakamı İdris AKBIYIK

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs