Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

Matur, BMC’nin Sakarya’ya yatırım yapmasından neden rahatsız!

Yeminli AK Parti karşıtı Sezai Matur’un, 7 Haziran Seçimleri sonrası AK Parti ve AK Partililere yönelik “algı haberleri” sürüyor.

 

Büyükşehir Belediye Başkan’ı Zeki Toçoğlu ve AK Parti İl Başkan’ı Fevzi Kılıç’ın ardından Matur bu sefer de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve muhafazakâr iş adamı Ethem Sancak’ı hedef aldı!

 

Yenihaber Gazetesi geçtiğimiz gün yayınladığı haber de Karasu’ya “Otomotiv İhtisas Bölgesi” kurulmasını, Ethem Sancak' ait BMC firmasının bölgeye yatırım yapacak olmasına bağladı.

 

Yenihaber’in Karasu Muhtarlar Derneği Başkan’ı İsmail Hakkı Topaloğlu’na dayandırdığı habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlara verdiği yemekte aynı masada oturan Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu’na “Karasu'ya sahip çıkın. Ben BMC fabrikasını oraya gönderdim. Otomotiv bölgesi Karasu'ya verildikten sonra BMC ile görüştüm. İlk yatırımı onlara yaptıracağım” demiş.

 

Yenihaber, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerini, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin kızı ve yeğenlerinin Otomotiv İhtisas Bölgesi’nden ucuza arsa kapatmaları ile bağlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen BMC’nin de sahibi olan Ethem Sancak’ın bölgeye fabrika yapması için Otomotiv İhtisas Bölgesi’nin kurulduğunu iddia etmiş.

 

Sancak’ın, Erdoğan sevgisi de haber de Otomotiv İhtisas Bölgesi’nden kendisine yer verilecek olması ile izah edilmeye çalışılmış. Haberin alt okuması ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, muhafazakâr ve AK Parti’yi destekleyen iş adamı Ethem Sancak’a Otomotiv İhtisas Bölgesi’ni peşkeş çekmesi.

 

“Otomotiv Endüstri Bölgesi’nin Neden Kurulduğu Anlaşıldı” haber başlığı ve “Büyük Sevgi’nin Kaynağı” alt başlığı Yenihaber Gazetesi’nin bu algısını net bir şekilde ortaya koyuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Karasu’da kurulan Otomotiv İhtisas Bölgesi’ne sahip çıkması ve yatırımcıyı bu bölgeye yönlendirmesi “sevinilecek” ve Sakarya’ya “müjde” şeklinde verilecek bir haber.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerli ve yabancı yatırımcıları, yatırıma teşvik etmesinde anormal olan bir durum da yok. Önceki Cumhurbaşkanlarımız merhum ‘Özal” ve “Demirel’de”, Erdoğan gibi yatırımcıları yönlendiriyorlardı.

 

Hatta Sakarya’da kurulan TOYOTA fabrikasının temel atma töreninde dönemin Başbakan’ı olan merhum Demirel, fabrika için “TOYOTA’ya bizzat arazi tahsis ettiğini” söylemişti.

Hatta Almanya Başbakanı. Merkel’in, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande’nin ve ABD Başkan’ı Obama'nın’da yatırımcıları yönlendirdiğini ulusal gazetelerin ekonomi sayfalarında yüzlerce kez okumuşunuzdur.

 

Sanırım Yenihaber ve Matur’un rahatsızlığı yatırımı “muhafazakâr” ve “mütedeyyin” bir iş adamı olan Ethem Sancak’ın yapacak olması. Ethem Sancağın sahibi olduğu BMC, “tek yerli sermayeye sahip otomotiv üreticisi.” Otobüs, kamyon ve savunma sanayi için zırhlı araçlar üretiyor.

 

BMC’nin İzmir’de bulunan üretim tesislerini Sakarya’ya taşıması, Koç Grubu’na ait Türk Traktör’ün Ankara’dan Sakarya’ya taşınması gibi Sakarya’ya fayda sağlayacak bir gelişmedir. Binlerce işçi ve mühendisinin çalıştığı bir fabrikanın Sakarya ekonomisine ciddi katkıları olacaktır. 

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs