KADIN, ZEVK ARACI DEĞİLDİR

Geyve cezaevi vaizi Seyfullah Coşkun hoca, Merkez Camide yaptığı vaazda:"Kadın; bedeni reklam aracı olarak kullanılan bir meta değil, cennetin ayağının altına serildiği annedir."dedi.
Editör Editör

Seyfullah Coşkun hoca, yaptığı vaazda özetle şunları söyledi: Modern hayatla birlikte Batı’da kadın, zevk aracı olarak görülmektedir. Bunun için para kazandırdığı müddetçe kadına değer verilir. Dolayısıyla kadın elbise ile vücudunu erkeğe olabildiğince çekici olarak teşhir eder. Moda bunun için oluşturulmuş bir tuzaktır. Resim, müzik, sinema, gazete ve dergi ile kadın, sürekli pazara sürülmektedir. Tekstil ve kozmetik endüstrisi bunun için çok gelişmiştir.

Maalesef bugün Batı’da kadın, cinselliğe indirgenmiş bir meta’dır. Cinselliği vücutta somutlaşmış, ruhi yönü inkar edilmiştir. Modernizm, kadını tüketime sunulan cinsel obje haline dönüştürmüştür. Pornodan, reklama; pazarlamadan, sanata kadın, vücudunda somutlaşmış cinselliğiyle ön plana çıkarılmıştır. 

Tüketime sunulan kadın bedeni, bir süre kullanılıp sonra yerine yeni yüzler ortaya çıkınca arka plana itilmekte, değersizleştirilen kadın ruhen ve manen büyük bir çöküntüye düşmektedir. 

Oysaki İslamiyet cenneti kadının ayağı altına serip; yaşı kaç olursa olsun, ona anne değerini vererek baş tacı etmiştir.

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs