Defineciler bundan böyle yandı!

Son günlerde Geyve’yi mesken tutarak, doğaya ve tarihi zenginliklere zarar veren defineciler için foto kapanlı çözüm getirildi.
Editör Editör

Geyve Boğazı Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği, bölgede bazı noktalara foto kapan kurduklarını açıkladı.


DEFİNECİLERİN MESKENİ 


Geyve ve civarı son zamanlarda define aracılarının meskeni haline geldi. Geçtiğimiz günlerde Jandarma ekipleri bölgede yaptıkları denetimlerde, patlayıcı ile define arayanlar göz altına alınmıştı. Olayın ardından hafta sonu akıncı Köyü, Tabiat Baba Parkı Beşiktaş Deresi civarında bir grup defineci, bölgeye gelen köylüleri fark etmeleri üzerine, define için kullandıkları iş aletlerini , açtıkları çukurda bırakarak kaçtı.


FOTO KAPAN TESPİT EDECEK


Bölge sakinleri son günlerde define aramak için bazı insanları gelerek kazı yaptıklarını belirterek, bu durumdan rahatsız olduklarını söyledi. Geyve Boğazı Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Kamuran Tan, “Güvenlik güçleri düzenli olarak kontrol ediyor. Ancak, defineciler fırsatı bulduklarını kazı yapmaktan kaçınmıyor. Yaptıkları kazıyla, hem doğaya, hem de tabiata zarar veriyorlar. Bizde kendi imkanlarımız ile bölgede bazı noktalara foto kapan kurduk. Böylelikle bir nebze olsun bu kişileri tespit ediyoruz” dedi.


KEŞFEDİLMEMİŞ ZENGİNLİKLER VAR


Geyve Beşiktaş Deresi civarının, doğal zenginlik açısından ayrı bir yeri olduğunu belirten Tan, “Bölgede keşfedilmemiş, canlı türü mevcut. Yaban kedisinden, kelebeklere kadar ender canlılar mevcut. Bu foto kapanları bu canlıların tespitinde de kullanıyoruz. Amacımız, bu canlıların doğa zenginliklerimiz arasına katmaktır. Ayrıca, define aramak için doğaya ve bu canlılara zarar veren kişileri teşhis etmektir” diyerek bilgi verdi.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs