Geyve Kaymakamımız Akbıyık'ı Uğurlama Konuşması

Geyve Kaymakamımız Sayın İdris Akbıyık için, 05 Ağustos 2015 tarihinde İlhan Tan Tesislerinde düzenlenen uğurlama yemeğinde yaptığım konuşmadır.
Editör Editör

Değerli konuklar,

Sayın Kaymakamımız İdris Akbıyık Beyefendi ve kıymetli eşleri öğretmen Sevim Hanımı Hendek'e uğurlamak için düzenlediğimiz davete hoş geldiniz.

5 seneden beri Geyve'de güzel hizmetler  yapan Sayın Kaymakamımız İdris Akbıyık, bugün görev icabı aramızdan ayrılsa da bizler kendilerini asla unutmayacağız.

AKBIYIK KİMDİR?

Malatya'nın Doğanşehir İlçesinin Çavuşlu köyünde doğan Sayın Kaymakamımız, Bursa Emniyet Müdürlüğünde Komiser Yardımcılığı, Rize-İkizdere, Elazığ-Ağın, Diyarbakır Çınar ve Kayseri-Yahyalı ilçelerinde Kaymakamlık yaptıktan sonra, 12 Ağustos 2010 tarihinde Geyve'ye atandı.

İNSANIN DERDİYLE DERTLENEN BİR MÜLKİ AMİR

Sayın davetliler, 1956 yılından beri Geyve'mizde 27 kaymakam görev yaptı.  Ben bunlardan 14 tanesiyle hem öğretmen olarak hem de gazeteci olarak beraber çalıştım. Görev yapan kaymakamların hepsi değerliydi. Ama İdris Bey'in yeri bambaşka... Her şeyden önce makamına gelen insana değer verip derdiyle dertlenen bir mülki amir... geçen yıl, sel felaketinde oğlu vefat eden Şaban Yaman'ı elinden tutup teselli etmesi nasıl unutulur...

EĞİTİME TAM DESTEK

Sayın Kaymakamımız İdris Akbıyık, Geyve'de görev yaptığı süre içinde; 'Bir kitap bir insan- Her çocuk bir etkinlik' gibi kendine ait projelerle' "Benim birinci meselem eğitimdir."diyerek, eğitime verdiği destek ile biz öğretmenlerin gönlünü fethetti. Öğrencilerin lise ve üniversiteye giriş sınavlarında başarılı olmaları için kaynak kitaplar dağıttı, sınavlara hazırlık kurslarının açılmasını destekledi. TEOG yani Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavlarında Sakarya'da 8.sırada yer alan Geyve, daima eğitimin, eğitimcinin, öğrencinin yanında olan Kaymakamımızın destekleriyle 2.sıraya yükseldi.

HİZMETLERİNDEN BAZILARI

Kaymakamımız, Geyve'yi köy köy gezerek köylünün, çiftçinin derdiyle dertlendi. Hazırladığı projelerle, üreticiye destek oldu. Hasta ve Yaşlıların evinde bakımı projesiyle kimsesizlere sahip çıktı. Muhtaç durumda olan 40 vatandaşı konut sahibi yaptı.

Doğalgazın ilçemize gelmesi, Gökgöz ve Karaçay köprüsünün yapımı, Geyve'nin alt yapı çalışmaları, İçme suyu çalışması, köy yollarının asfaltlanması, İmam Hatip Ortaokulu ve METEM'in ek bina yapım çalışması, Geyve İmam-Hatip Lisesinin yeni binası, İlçe Tarım Müdürlüğünün hizmet binası, 200 kişilik ortaöğretim, 350 kişilik yüksek öğretim öğrenci yurtlarının yapımı gibi daha nice güzel işler Sayın Kaymakamımız İdris Bey'in döneminde gerçekleşti.

VALİ OLMANIZ DİLEĞİYLE

Sayın Kaymakamım, ilçemiz için yapmış olduğunuz bu güzel hizmetlerden dolayı tüm Geyveliler adına sizlere teşekkür eder, bundan sonraki yaşantınızda ailenizle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz. Her yiğidin gönlünde bir aslan yattığı gibi, her kaymakamın gönlünde bir valilik yatar. Gönlünüzde yatan şehre vali olmanız dileğiyle hoşça kalınız. Geyve'ye Geyvelilere hakkınızı helal ediniz. Saygılarımla.. Mehmet AYDOĞAN


NOT: Yarın da Geyve Kaymakamımız Sayın İdris AKBIYIK'ın yaptığı, Geyvelilere veda konuşmasını yayınlayacağım.

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

Mehmet AYDOĞAN ve Kaymakam İdris AKBIYIK

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs