Geyve, Şehitler İçin Cenaze Namazı Kıldı

Bugün cuma namazına müteakip Geyve Merkez Camide; vatan, millet ve bayrak uğruna gözünü kırpmadan canını veren aziz şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılınıp dua edildi.
Editör Editör

EĞİTİM-BİR SEN ve İHH Geyve temsilciliğinin düzenlediği cenaze namazını İbrahim Çınar kıldırdı.  

EĞİTİM-BİR SEN Geyve başkanı İbrahim Özkan ve İHH Geyve başkanı Yunus Emre Yüzçeler, gıyabi cenaze namazının kılınmasından sonra basına şu açıklamayı yaptı:

Değerli Basın Mensupları;

Türkiye’nin büyümeye,normalleşmeye ve uluslararası arenada söz sahibi olmaya başladığı dönemlerde devreye sokulan terör örgütleri, kanlı yüzlerini bir kez daha göstermiştir. 

Son günlerde şiddetini artıran hain terör saldırılarını, lanetliyor; yüzyıllarca üzerinde birlikte kardeşçe yaşadığımız topraklarımıza, birlikte yaşama isteğimize nifak tohumları ekmeye çalışanları kınıyoruz.Hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

Bütün milletimizi derinden üzüntüye boğan terör saldırılar toplumumuzdaki hassasiyeti artırmıştır. Ancak bugün kardeşlik bağlarımızı zayıflatmak isteyenler bilmelidir ki bu toprakların mayası kardeşliktir. Terör olaylarına karşı milletçe verilecek en güzel cevap; birlik ruhu içerisinde, ortak akılla, teröre, terör örgütlerine, terörü besleyen ve yönlendiren kirli odaklara karşı yekvücut olduğumuzu göstermektir.Oynanan kirli oyunu bozacak güçte ve dirayette olduğumuzu göstermeliyiz.

Devlet her insanın güvenliğini sağlamak, başta yaşam hakkı olmak üzere temel hak ve özgürlüklerin korunması için kamu düzeni ve insan güvenliğinin sağlanması için görevini yerine getirmek zorundadır. Yaşam hakkı, hayatın güvencesi, hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması, devletin görev ve sorumluluğudur. Kamu düzeninin sağlanması adına atılacak adımların tamamının atılması başta bölge insanları olmak üzere herkesin beklentisidir.

Son yaşananlar bir daha göstermiştir ki PKK’nın hedefi ne barış ne de Kürt halkının beklentileridir. PKK terör örgütü bölgede hegemonya oluşturmaya dönük, alternatif kamu düzeni kurma uğraşındadır. Bu durumun tek kazananı, bölge halklarını birbirinden koparan sınırları çizen emperyalistler ve onların bölgedeki uzantılarıdır. Son aylarda Kürt-Türk dindar insanların hedef gösterilmesi, birçoğunun hunharca katledilmesi, halkların korkuya esir edilmesi bunun delilidir.

Türkiye, tarihi ve kültürel bağlarının bulunduğu Ortadoğu’da yaşanan kırılma, çatışma, kamplaşma ve iç savaşların derinleşmesi adına yürütülen faaliyetlerin içine çekilmek istenmektedir. Gerçekleşen terör saldırılarının, hem iç hem de dış politikada kapsamlı etkiler üretilmesi hedeflenmiştir.

Dünyayı sömüren emperyalist güçler, I. Dünya Savaşı sonrasında Ortadoğu’da yapay devletler ve cetvelle çizilmiş sınırlar ürettiler. Dünyanın yeni konsepti ve Türkiye’nin son dönemde ortaya koyduğu irade, bu devletlerin ve sınırların sömürü düzeni bağlamında işlevini yitirmesine neden olmuştur. Buna bağlı olarak, “kabile devletler” yerine “terör odaklı örgüt devletler” oluşturma konsepti devreye sokulmuştur.

Suriye’deki cani Baas Rejimi kaynaklı iç çatışmanın ürettiği otorite boşluğu üzerinden bu konsept fiilen uygulamaya konulmuştur. Çatışmalar özellikle sınır çizgilerine yakın yerleşim alanlarında yoğunlaştırılarak, Türkiye’nin çatışmanın tarafı olan örgütlerle sıcak temas kurması için manipülasyonlar ve provokasyonlar kurgulanmıştır. Bu çabalar boşa çıkarılınca, bir diğer ifadeyle, Türkiye sınırlarının ötesindeki çatışmaya dahil olmayınca, çatışmaların Türkiye içine çekilmesine dönük adımlar atılmaya başlanmıştır. Suruç’ta gerçekleştirilen terör eylemi, bu kapsamda bir adımdır. Bir yandan içeride terör üzerinden beslenen bir kutuplaşma/çatışma, diğer taraftan da terör örgütlerine yönelik güvenlik odaklı müdahale amacıyla Türkiye’nin bölgedeki çatışmaların aktif tarafı olması hedeflenmiştir.

Etnik kökene dayalı terör örgütü PKK ile din makyajlı terör örgütü IŞİD’in manivela olarak kullanılması suretiyle, Türkiye’yi içine alan bölgede terör ve çatışma odaklı bir iklim değişikliği planlayanların hevesleri kursağında kalacaktır. Geleceğimize yönelik oyunları bozma tutumumuzun kararlılıkla devam ettirileceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Millet olarak, acımız, yasımız ve teröre karşı tavrımız ortaktır. Bu bağlamda, siyasi partileri, siyasi liderleri, sivil toplum örgütlerini, sermaye ve medya kuruluşlarını basireti hâkim kılmaya, ferasetli davranmaya, aklıselim ve ortak akılla birlikte düşünmeye davet ediyoruz.

Bu ülkenin sağduyulu sivil toplum örgütleri olarak, teröre, terör örgütlerine ve terör olaylarına karşı ortak tavır sergilemeye devam edeceğiz. Türkiye’nin, milletimizin ve Müslüman coğrafyanın kandan, emperyalizmden, sömürüden, zulüm ve terörden arındırılması için, dün olduğu gibi, bugün de, yarın da sorumluluk almaya hazırız.

Bugün buraya, milletçe şehitlerimizi unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı ifade etmeye geldik. İstiklal Marşımızın ebediyete kadar bu topraklarda yankılanacağını bir kez daha ilan etmek  ve onlara olan minnetimizi, ruhlarına göndereceğimiz bir Fatiha ile duyurmak üzere toplandık.

Bilinmelidir ki, her türlü provokasyona, tahrike ve desteğe rağmen et tırnaktan ayrılmayacak, bu vatanın hiçbir ferdi binlerce yıllık kardeşliğimizden vazgeçmeyecek, hainler emellerine ulaşamayacaktır.  Şundan eminiz ki; bizi bize düşman etmeye yeltenenler, döktükleri kardeş kanlarında, babaların, bacıların, anaların gözyaşlarında boğulup gidecektir!

Bu vesile ile terörü, teröristi ve onların gizli açık her türlü destekçilerini lanetliyor; şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz.

İBRAHİM ÖZKAN- YUNUS EMRE YÜZÇELER

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber



#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs