Ülkü Ocakları Şehitlere Kuran okuttu

Geyve Ülkü Ocakları terör olaylarında vatan, millet ve bayrak için canlarını veren şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okuttu.
Editör Editör


Geyve Merkez camide düzenlenen programa MHP Sakarya milletvekili adayları Ahmet Pehlivan ile Ali Rıza Acartürk ile vatandaşlar katıldı. Mustafa Ertürk hoca ile arkadaşları Kuran ve ilahiler okudular.

Mustafa Ertürk hoca gecenin önemini belirten konuşmada özetle şunları söyledi: Müslüman milletimizi zaferden zafere koşturan, tarih sayfalarını kahramanlık destanları ile süsleten sebep, vatana hizmet etmek ve şehit olmak arzusudur. Büyük bir felaket olan haçlı ordularını bu ruh ve heyecan durdurmuştur.
Bu nedenle her karış toprağı şehit kanlarıyla yoğrulan vatanımızın kıymetini çok iyi bilmemiz gerekiyor.



Millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklâl Marşı’nda:

“Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı

Düşün, altındaki binlerce kefensiz yatanı

Sen şehit oğlusun, incitme yazıktır atanı

Verme dünyaları alsan da, bu Cennet vatanı”
demiştir.



Bunun için vatanı sevmek, gerektiğinde vatanımızı düşmandan korumak için savaşmak ve bu uğurda canımızı seve seve vermek kutsal bir görevdir.
Dinimizde vatan sevgisinin önemi şu cümlede özetlenmiştir:

“Vatan sevgisi imandandır" anlayışla ay yıldızlı bayrağımızın gönderde dalgalandığı, ezanların minarelerden çınladığı Anadolu'yu, bize ebedî vatan yapan ecdadımızı rahmetle anıyoruz. Malazgirt’te, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da topla, tüfekle istiklâl ve hürriyetimizi elimizden alamayanlar, günümüzde kaleyi içten fethetmenin yolunu aramaktadırlar. Özellikle milletimizin arasına çeşitli vesilelere sokulmak istenen ayrımcılıkların hepsi, esasen bu sinsi oyunların bir parçasıdır.

Öyleyse bize düşen, tarihî hadiselerden ibret alarak uyanık olmak, bu hâin oyunlara gelmemektir. Yüce dinimizin bizden istediği birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde; vatanımızın imarı, gelişmesi ve güçlenmesi için hep birlikte gayret göstermeliyiz.

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

Mustafa ERTÜRK

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs