Saatler ne Zaman Geri Alınacak?

Saatler ne zaman geri alınacak? Seçim nedeniyle Yaz Saati uygulamasının bitişi ertelendi... Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş'tan saatlerin ne zaman geri alınacağı ile ilgili bir açıklama geldi. İşte detaylar..
Editör Editör

25 Ekim 2015'te geçilmesi planlanan kış saati uygulamasının, 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak genel seçimler nedeniyle ertelenmesi gündeme gelmişti. Erteleme ile seçim günü özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde gün ışığından daha fazla yararlanılması planlanıyor.

 

Hükümet Sözcsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrasında yaptığı açıklamada seçim tedbirleri kapsamında yaz saati uygulamasından kış saatine geçişle ilgili önemli bir çalışmayı paylaştı.

 

8 KASIM

 

Kurtulmuş, yaz saati uygulamasının sona ermesi konusunda bir erteleme için Enerji Bakanlığı'nın çalışma yaptığını belirterek normal saat uygulamasına geçiş için tarih verdi.

 

Kurtulmuş, "Enerji Bakanlığı çalışmayı sürdürüyor. Büyük ihtimalle normal vaktinden 15 gün tehir edilecektir. Bu da seçim tedbirlerinden biri olarak düşünülüyor. 8 Kasım tarihinde yaz saati uygulamasından vazgeçilecek ve normal saate geçilecektir." dedi. 

 

YAZ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

 

Yaz saati uygulaması (YSU) herhangi bir ülkede veya bölgede gün ışığından, sabahları daha az, öğleden sonra daha çok yararlanmak üzere, periyodik olarak, saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesidir. Genellikle, bu uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır. Çağdaş yaz saati uygulaması ilk defa 1895 yılında Yeni Zelandalı bir böcekbilimci olan George Vernon Hudson tarafından önerildi. O günden sonra birçok ülke bu uygulamayı benimseyerek kullanmaya başladı. Bununla birlikte, yaz saati uygulamaları ülkeler arasında farklılık gösterebilir. Ülkemizde de he sene yaz saati uygulaması yapılmakta ve sonbaharda normal saate geri dönülmektedir.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs