Sağlık Meslek Başkanını Seçti

Geyve METAL(Anadolu Sağlık Meslek Lisesi) öğrencileri demokratik ortamda Okul Öğrenci Meslisi Başkanını seçti.
Editör Editör

ÖĞRENCİ BAŞKANLIĞI

Okul müdür Ahmet Akkuş konuyla ilgili şunları söyledi: Öğrenci Başkanlığı, demokratik bir toplum düzeninin gerçekleşmesi ve devamı için bireylerin sahip olması gereken bilincin, sorumluluk duygusunun ve değerler sistemine saygının okul yıllarında öğrencilere kazandırılıp geliştirilmesine yardımcı olacak bir uygulamanın hayata geçirilmesi amacı ile kurulmuştur.

Okul Öğrenci Başkanlığı tüm öğrencilerin oyları ile seçilen 1 başkan ve her sınıf öğrencilerinin oyları ile seçilen sınıf temsilcisi üyelerden meydana gelir.

OKUL ÖĞRENCİ BAŞKANININ GÖREVLERİ

Okul Yönetimi ile öğrenciler arasında kaliteli iletişimin kurulmasına yardımcı olur. Okuldaki eğitim ve öğretim faaliyetlerinde mükemmele ulaşabilmek için okul yönetimi ile ortak projeler geliştirmek, geliştirilen projelerin uygulanmasında okul yönetimini destekler.

Sınıf temsilcileri tarafından kendi sınıflarına ait öğrenci sorunlarını okul yönetimine aktarmak, çözüm önerilerinde bulunmak.

Okul bünyesinde sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif etkinliklerin planlanması ve hayata geçirilmesi aşamasında okul yönetimi ile ortak çalışma yürütmek.

Öğrencilerde çevre bilinci oluşturmak amacıyla okul bünyesinde çeşitli faaliyetler planlamak, okul dışında çevre ile ilgili etkinliklere öğrencilerin katılımını sağlamak için okul yönetimi ile ortak tedbirleri almak.

Öğrencilerin sosyal yardımlaşma ve dayanışma konularında bilgilendirilmelerini sağlamak, gerekli durumlarda ilgili çalışmalara öğrencilerin gönüllü katılımlarını sağlamak amacıyla okul yönetimi ile ortak tedbirleri almak.

Okula yeni katılan öğrencilere yönelik Rehberlik Servisi ile ortaklaşa oryantasyon çalışmaları planlamak.

Öğrencilerin kütüphane kullanımı konusunda bilgilendirilmesi, nitelikli okur kimliği kazanmalarını sağlayıcı etkinlikler planlamak.

Bu görevleri yürütecek okul başkanı ve meclis üyelerini seçmek için öğretmenlerimizden Hamiyet Bilgekul, Esra Uçar ve Yaşar Göksinir ile öğrencilerimizden Asiye Uzel, Esra Çelik, Zeynep Yiğit, Esra Ören ve Elif Bulut gerekli çalışmaları yaptı.

ADAYLAR PROPAGANDA YAPTI

Okul meclisi başkanlığına 10.sınıflardan Özge Çalış, 11.sınıflardan Onur Aykan ve 12.sınıftan Ömer Faruk Rençber aday oldu. Adaylar, meclis üyeleriyle beraber sınıfları gezerek yapacakları etkinlikleri arkadaşlarına anlattılar. 

Gizli oy, açık tasnif sistemiyle yapılan oylama sonucunda 12.sınıf öğrencisi Ömer Faruk Rençber başkan, Fatih Taşdemir ile Yunus Emre Çetin başkan yardımcısı seçildiler. Ömer Faruk Rençber başkan seçildikten sonra sınıflara gezerek, kendisine oy veren, vermeyen herkese teşekkür etti. İlçe ve il öğrenci başkanlığın da ady olacağını söyledi.

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber


Okul başkanı Ömer Faruk RENÇBER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs