Alifuatpaşalı Manavın SICAK mekânı!

Soğuk havalar açık havada satış yapan esnafı da zorluyor. Alifuatpaşa’nın emektar manav Nail Özel, soğuklardan korunmanın çaresini sokağa soba kurmakta buldu.
Ali ARICI Ali ARICI

Sonbaharın sonlarına doğru geldiğimiz şu günlerde soğuklar kendisini iyice hissettirmeye başladı. Mevsim normallerinin aşağısında seyreden sıcaklık değerleri, ekmek parasını açık havada kazanmak zorunda olan esnafı da olumsuz şekilde etkiliyor.


Alifuatpaşa’da seyyar olarak satış yapan manav Nail Özel, soğuklardan korunmanın çaresini, sokağın ortasına soba kurarak bulmuş. Çevre halkı tarafından da ilgi gören sokak sobası, zamanla koyu sohbetlerin yapıldığı bir mekan haline gelmiş.


“ALIŞVERİŞLER ARTTI”


Satışlarının kurduğu soba sonrasında arttığını belirten manav Özel, “ Havalar iyice soğudu. Ekmek parası kazanmak zorundayız. Sabahtan akşama kadar soğukta hareketsiz olmak zorlayınca aklıma sokağa soba kurmak fikri geldi. Gelen müşteriler sadece alış veriş yapmıyor. Aynı zamanda çayımızdan da yudumlayarak bu ‘sıcak’ atmosferi bizimle birlikte soluyor” diye konuşarak, ‘memleketim insanı mutlaka bir çözüm bulur’ savını doğrular nitelikte örnek oluşturuyor.

Geyve Haber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs