BALLIBABA TÜRBESİ YARDIM BEKLİYOR

Geyve'ye bağlı Köprübaşı Köyünde bulunan Eyüp Sultan Hazretlerinin askerlerinden olan Ballıbaba türbesi yardım bekliyor.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Ballıbaba Türbesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği başkanı Recep Köse: " Alifuatpaşa'nın üstündeki Köprübaşı köyünde bulunan türbede iki tane kabir vardır. Bu muhterem zatlar, Peygamber Efendimizi evinde misafir eden Eyüp Sultan Hazretleriyle beraber İstanbul'un fethine katılmış İslam ordusunun askerleridir. 

Bu insanlar,İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur.’ diyen Peygamberimizin şefaatine nail olabilmek için sefere çıkmışlar. 668-673 yılları arasında bu yöredeki Rumlarla savaşırken şehit düşerler. 


BALLIBABA TÜRBESİ VİRANE OLMUŞTU 
Hayırsever vatandaşlar tarafından, 1950 yılında yapılan türbe; bakımsızlıktan çatısı çökmüş, duvarları, bahçesi perişan hale gelmiş, çeşmesi kurumuş. Hatta bayrağı bile yırtılmışti. Daha evvel ziyaret edilip bahçesinde hayır pilavları düzenlenen Ballı Baba Türbesi, kuş uçmaz, kervan geçmez bir haldeydi.

Bizler de vatandaşlarımızın desteğiyle bu mübarek insanların aziz hatırasına uygun türbe yapmaya başladık. Fakat bitiremedik. Bu yüzden hayırsever insanlarımızdan yardım bekliyoruz. 

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs