İlk Adım Fotoğraf Sergisi Açıldı

Geyve Atatürk İlk-Ortaokulu’nda İlk Adım Fotoğraf Atölyesi’nde kurs alan öğrenciler, fotoğraf sanatını Serdar AKYAY ile Emel SEZER’den çekirdekten yetişerek öğrendi.
Editör Editör

Öğrencilerin çektikleri 6Bin 578 fotoğraf içerisinden seçilen fotoğraflar, Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi Salonu’nda sergilendi.

Sergi açılış ve sunum programına; Geyve İlçe Kaymakamı İlyas Memiş, Geyve Belediye başkanı Murat kaya, İlçe MEM Mehmet Salih Canbal, 

ME Şube müdürleri Aydın Bal ile Tahir Taş, İlçe Müftüsü Ali Erhun, daire amirleri, öğretmenler, veliler ile öğrenciler katıldı.

Geyve MEM Mehmet Salih Canbal; kendilerine öğrencilere fotoğraf çekme teknikleri öğretmek için kurs açılacağını söyledikleri zaman kabul ettiklerini ifade etti.

Fotoğraf Sanatçısı ile Suluboya ve Görsel Öğretmeni Emel Sezer ortaklaşa olarak: “İlk Adım Fotoğraf Atölyesi; Fotoğraf eğitimiyle ilgili olarak, ilköğretim öğrencileri yaş grubuna yönelik bir yayının olmaması, bizim böyle bir çalışmaya yoğunlaşmamızı sağladı. 

Amacımızı “fotoğraf ve fotoğraf sanatı adına bu yaş grubuna yönelik bir kitabı oluşturmak” biçiminde belirledik. Onüç yıllık düşüncenin ve bir yıllık çizim uğraşısının sonunda amacımız doğrultusunda türünün ilk örneği olan “Fotoğraf İlk Adım – Photography First Step” isimli Türkçe ve İngilizce olarak hazırlayıp, kendi imkânlarımızla yayımladığımız kitabımızla birlikte fotoğraf eğitimi çalışmalarımızı proje bazlı olarak geliştirdik.

Çocuklarımızda küçük yaşlarda sanata ilgi uyandırmak, onların gelişimine katkı sağlayan çok önemli bir unsurdur. Çocuklar, bu dönemde aldıkları sanat eğitimiyle yaşamlarının ilerleyen dönemlerinde dünyaya farklı açılardan bakacaklardır. Bu da onların hoşgörü ve hayat anlayışlarının gelişiminde yararlı olacak bir bilince sahip olmalarını; iş ve aile yaşantılarında, ayrıca onların yeni nesiller yetiştirmelerinde gerek hobi gerekse felsefi açıdan olumlu kazanımlar edinmelerini sağlayacaktır. 

Çocuklarımızın ilgisini çekerek sanata olan yakınlıklarını arttırmak, onlarda sanata karşı farkındalık yaratmak yalnız bizim değil hepimizin hedefi olmalıdır. 

Sanatın bir kolu olan “fotoğraf” da günümüzde herkesin cebine girmiştir. Hayata atıldıklarında, günlük yaşamları ve hayat mücadeleleri içinde, küçük yaşlarda kazandırılan bu farkındalık, onların boş zamanlarını değerlendiren, eğitici, aynı zamanda sosyal aktivitelerde bulunan bireyler olmalarını sağlayacaktır. Zararlı alışkanlıklarında önüne geçilmiş olacaktır.

Zaman içinde gelişecek olan “bakmak- görmek” olgusu yaşamlarına yön verirken, olaylar karşısındaki tutumlarına önemli farklılıklar getirecek; bakış açılarına yeni boyutlar kazandıracaktır. İçlerinden, kendileri için yaşanabilir ortamları oluşturacak, toplumlara yön verecek sanatçılar da çıkacaktır.

"İlk Adım Fotoğraf Atölyesi" projesini, kurum ve kuruluşlar ile birliktelikler sürdürüyoruz. Bu yöndeki organizasyonlara katkı sağlıyoruz. Kitabın yayıma hazırlanmasında kalabalık bir ekip ile çalıştık. Metinler Serdar AKYAY, Çizimler suluboya tekniği ile Emel SEZER tarafından hazırlanmıştır.

2014 Kasım ayı başlarında kitabımızı yayımladık ve eğitim çalışmalarına başladık. Bu güne kadar yaptığımız 33 okul da 22 çalışma ve 1 çocuk fuarındaki çalışmalarımız ile 500 üncü çocuğumuza GEYVE’de ulaştık. Bu rakamın etkileşim ile tahminen 2500-3000 kişiye dalga dalga yayıldığı hesaplanmaktadır.”şeklinde konuştu.

Akyay ile Sezer; yaptıkları çalışmalarda emeği geçenlere İlçe Kaymakamı İlyas Memiş’e, Geyve Belediye başkanı Murat Kaya ile İlçe MEM Mehmet Salih Canbal’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kaymakam Memiş fotoğraf sanatçıları Akyay ile Sezer’e Plaket, Atatürk İlk-Ortaokulu Müdürü Sevgi Koçak ile Erol Sezer çiçek sundu.

Kursa katılan öğrencilere ‘Kurs Katılım Belgeleri’ verildi.

Sergi açılış kurdelesi; İlçe Kaymakamı İlyas Memiş, Belediye Başkanı Murat Kaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Canbal, Fotoğraf sanatçısı Emel Sezer ile Serdar Akyay tarafından kesildi.

Programın sunumu Atatürk İlk-Ortaokulu öğretmenleri; Pınar Demiral ile İbrahim Açılan tarafından yapıldı.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs