Karaca Eczanesi Açıldı

Geyve Yörükler Mahallesi’nde eczane açıldı.
Geyve Yörükler Mahallesi ASM(Aile Sağlığı Merkezi) yanında eczacı Gülay KARACA tarafından yeni bir eczane daha açılarak hizmete girdi.
Editör Editör

Açılış programına; Geyve İlçe Kaymakamı İlyas Memiş, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç ile vatandaşlar katıldı.

Açılış kurdelesini; İlçe Kaymakamı Memiş, Belediye başkanı Kaya ile AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç birlikte kesti.

Belediye Başkanı Kaya: "Yörükler Mahalle Muhtarımız bize müracaat ederek mahalleye ASM açılmasını istedi. Nedenini sorunca, mahalle halkının çarşıya uzak olduğunu belirtti. Bizde halkımızın ayağına hizmeti getirmek için kolları sıvadık muhtarımız ile kaymakamlığımızın katkıları ile Aile Hekimliğini halkımızın ayağına getirdik. Eczanelerinde çarşıda olması ve uzaklığı hasebi ile hemen yanında bir eczane açıldı. Eczaneler bilindiği gibi nüfus oranına göre açılmaktadır. 3Bin500 kişiye 1 adet eczane düşmesi gerekiyor. Geyve Çarşı içinde 45 yıl hizmet veren Bülbül Eczanesi kapandıktan sonra, Merve Eczanesi açılmıştı. Lüzumuna binaen buraya da bir kardeşimiz eczane açtı. Öncelikle Geyveli olmasından dolayı sevinçliyiz. Kendi insanımız. İnşaallah açtığı bu işyeri kendisine, ailesine hayırlar getirir. Allahü Teala bol kazançlar versin. Temennimiz ise hemşehrilerimizin hasta olmaması. Hasta olurlar ise çde ayaklarında böyle bir müessese var. Böyle bir yeri ilçemize kazandırdığı için de kendisine teşekkür ederiz.”şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamı İlyas Memiş: “Yörükler Mahallesi’nde yeni bir Aile Sağlık Merkezi(ASM) açıldı. Akabinde de bir eczane açılmış oldu. Bu manada gerçekten hizmetin ayağa götürülmesi, devletimizin hizmetleri en iyi bir şekilde sunması noktasında güzel bir çalışma oldu. Bu vesile ile emeği geçenleri tebrik eder, hayırlı, uğurlu olmasını temenni eyliyorum.”dedi. 

Geyve’de; yeni açılan eczane ile birlikte şu eczaneler mevcut, Tutkun Eczanesi, Duygu Eczanesi, Zeynep Eczanesi, Merve Eczanesi, Derman Eczanesi, Ali Kaya Eczanesi, Çiftçi Eczanesi, Alifuatpaşa Eczanesi, Çınar Eczanesi, Esen Eczanesi ile Karaca Eczanesi olmak üzere 11 adet eczane hizmet vermektedir.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


Eczacı Gülay Karaca

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs