Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

AK Parti Genel Merkezi tarafından ülke genelinde Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyası doğrultusunda AK Parti Geyve İlçe teşkilatı 2 TIR dolusu yardım hazırladı.

Editör Editör

Yardım kampanyası ile ilgili bilgiler veren Geyve AK Parti İlçe Başkanı Muhitin Irmak, Hatay’ın güneyindeki Bayırbucak Türkmenleri’nin son dönemde bir katliamın eşiğinde hayatlarına devam ettiklerini belirtti.

“Türkmen Dağı’nda hızla ilerlemeye çabalayan Suriye ordusunun bölgedeki Türkmen vatandaşların varlığına son vermek istediğini” ifade eden Başkan Irmak, AK Parti olarak bu saldırıları şiddetle kınadıklarını ve kınamaya devam edeceklerini ifade etti.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin, dünyanın hiçbir yerinde baskı, şiddet ve korku unsurlarıyla insanların zulüm görmesine seyirci kalamayacağını” vurgulayan AK Parti Geyve İlçe Başkanı Irmak: “Partimiz tarafından zor durumda olan Bayırbucak Türkmenlerine, soydaşlarımıza yönelik bir yardım kampanyası başlattık. AK Parti İlçe Teşkilatı olarak Bayırbucak Türkmenlerimizin son günlerdeki mağduriyet ve zorluklarını gidermek ve onların yanında olmak adına yardım kampanyasını ilçemizde gerçekleştirdik. Tüm vatandaşlarımızdan kuru gıda, giyecek, kışlık, bot, battaniye, ve çocuklar için mama ile gıda, oyuncak yardımı gibi yardımlarda topladık.” dedi.

Bayırbucak Türkmenlerinin mağduriyetlerini giderebilme adına düzenlenen kampanyada, başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere bütün kamuoyunun desteğini aldıklarını belirten Başkan Irmak, yardımda bulunmak isteyen vatandaşların Geyve AK Parti teşkilatıyla irtibata geçtiğini söyledi.

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığının tüm teşkilatlar aracılığıyla başlattığı Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyasına Geyve’den yoğun destek geldi. İlçe Başkanı Irmak mazlumun yanında olan hemşerilerine teşekkür etti.

Büyük Destek

AK Parti İlçe Başkanlığı, Genel Merkez tarafından başlatılan yardım kampanyasını her ferde duyurarak katılımın yoğun olmasını sağladı. Kısa sürede iki TIR gıda, giyecek ve kişisel ihtiyaçlardan oluşan yardımlar depolandı.

Öz Kardeşlerimiz

Bayırbucak Türkmenlerinin yaşam mücadelesi verdiğini hatırlatan AK Parti Geyve İlçe Başkanı Muhittin Irmak, "Bayırbucak Türkmenleri bizim öz kardeşlerimiz gibidir. Orada yaşanan zulme kayıtsız kalmamak için Sosyal Politikalar Başkanlığımızın öncülüğünde yardım kampanyası başlattık. Çok şükür kısa sürede 2 tır dolusu yardım topladık." Dedi.

Teşekkür Etti

İlçe Başkanı Muhittin Irmak: “Geyve’de yardım kampanyasını duyurmak için belediye başkanımız, teşkilat üyelerimiz ve ilçe halkımız adeta seferber oldu. Yardım kampanyasını duyan herkes kendi ölçeğinde katkı yaptı. Öz kardeşlerimize bir nebze de olsa katkı sağlayan hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Geyve her zaman olduğu gibi mazlumun yanında yer aldı.” Şeklinde konuştu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs