İlyas Taş, Hakka Yürüdü

Geyve eski Merkez vaizlerinden merhum Hüseyin Taş hocanın oğlu, Tahir ile Mustafa Taş’ın ağabeyleri,İlyas Taş(54 yaşındaki BİZE GÖRE- Deli İlyas) hakkın rahmetine kavuştu.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Tepecikler Mahallesi’nde ikamet eden, annesinin vefatından sonra Arifiye Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezinde kardeşi Tahir ile kalan İlyas Taş hakkın rahmetine kavuştu.


Merhumun cenazesi Akyazı Çatalköprü Köyü camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra babasının yanına Çatalköprü mezarlığına defnedildi.

Merhum İlyas'ın cenaze namazını kıldıran Geyveli İbrahim Çınar hoca: "İlyas'a sorgu sual yok, asıl biz kendimizi düşünelim." dedi. Kabristanlıkta birçok hoca ile birliklte kardeşi Mustafa ve Tahir de Kuran okudu. Benzici Hafız Hüsamettin Avcı duasını yaptı.

GEYVE HABER ekibi olarak, merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileriz.


İLYAS DELİ Mİ, VELİMİ?

Sevgili okurlarım,

Bugün Çatalköprü Köyünde İlyas'ı ebedi istirahatgahına yolcu ettik. Aşık, Maşuk'una kavuştu. Çatalköprü, benim ilçem olan Akyazı'ya bağlı bir köy. 15 yıl önce de aynı mezarlığa İlyas'ın babası Hüseyin hocamızı defnettik. 

*Mezarlıktan çıktık gelirken İlyas, Güçer Düven abinin oğlu Tarık'a dediği:

-Tarık, sakın babanı üzme! Ben babamı üzdüm. Babam hastalanıp öldü. Sakın sen babanı üzme ... sözlerini unutamam. 

*Bugün kardeşi Mustafa: " Annem vefat ettiği zaman bizi ağlarken görünce 'İLAHİ EMİRDİR KABULLENMEMİZ LAZIM.' diyerek bizi teselli etti. "dedi.

NOT

Sevgili okurlarım, rahmetli İlyas ile ilgili güzel hatıralarınızı ve fotoğraflarınızı paylaşmak isterseniz bize yazınız.

Yukarıdaki gazete küpürleri, 32 yıl önce İlyas ile yaptığım röportajdır. Saygılarımla...

Mehmet AYDOĞAN

aydogan-mehmet@hotmail.com



Mustafa TAŞ

Tahir TAŞ

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs