Bu Besinlere Alerjisi Olanlar Aman Dikkat!

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konferansta konuşan Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Uzmanı Prof. Dr. Öner Özdemir, “İnek sütü alerjisi ve yumurta alerjisini çocukların atabilmesi birkaç yılı bulabiliyor” aileleri uyardı.
Ali ARICI Ali ARICI

Büyükşehir Belediyesi Sağlık Konferansları kapsamında “Çocuklarda Astım ve Alerji Hastalıkları” konulu program gerçekleştirildi. AKM’de düzenlenen ve Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Uzmanı Prof. Dr. Öner Özdemir’in konuşmacı olarak katıldığı programda her öksürüğün astım belirtisi olup olmadığı ve besin alerjisi gibi merak edilen konular ele alındı.

Astım Alerjik Kökenlidir

Konferansta konuşan Prof. Dr. Özdemir, “Özellikle çocuklarda görülen astım yüzde 90 oranında alerjik kökenlidir. Bunun birçok nedeni var. Soğuk hava, solunum yolu enfeksiyonları, hava kirliliği, sigara gibi nedenler astımı tetikleyebilir. Astım konusunda belirtileri önceden görmek mümkün olsa da kesin teşhis ancak sağlık birimlerinde yapılacak testler sonucunda konabilir. Bu nedenle ailelerin belirtiler nüksettiğinde ilgili sağlık birimlerine danışmaları çok önemlidir” diye konuştu.

Çocukların Yediklerine Dikkat

Özdemir, “Eğer alerji testlerinde çocuğunuzun her şeye alerjisi çıktığını görürseniz şüpheyle karşılayın. Çünkü bu tür alerjiler çok az görülen şeylerdir. Genelde bu testte bir hata ortaya çıkmış olabilir. Bu açıdan bu gibi sonuçları genelde kabul etmeyip testi tekrarlıyoruz. İnek sütü alerjisi ve yumurta alerjisini çocukların atabilmesi birkaç yılı bulabiliyor. Bu açıdan eğer yediklerinize dikkat etmezseniz çocuğun bu alerjiyi atabilmesi daha da uzun sürebilir” ifadelerini kullandı.


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs