Yasak Levhalarının Yanına Kilitli Otopark Direkleri

Büyükşehir Trafik Komisyon Merkezi aldığı bir karar ile Geyve çarşı içine 08.00-17.00 saatleri arası girme yasağı kararı almıştı.
Editör Editör

Sabah saat 08.00 ile akşam 17.00 arası her çeşit aracın girişi yasaklanmıştı. 

Sadece ambulans ile itfaiye araçları girebilecekti. Bazı araç sahipleri itfaiye ve ambulans araçlarının gireceği yere araçlarını park ediyordu.


Alınan karara uymayanlar hakkında yasal işlem uygulanmağa başlamıştı. Konulan levhalar ve ikazlara rağmen çarşı içine girişler engellenememişti. 

Çarşı içinde yayaların çocuklu hanımların ve çocukların daha rahat gezebilmeleri için, Trafik Komisyon Merkezi tarafından alınan karar, çarşı içinin antik taş döşeme işleminin bitmesinden sonra, uygulanmağa başladı.

Bunun üzerine alınan bir karar ile çarşı giriş yerlerine kilitli otopark direkleri konuldu.

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya yaptığı açıklamada: “Trafik Komisyon merkezinin aldığı bir karar ile Eski Peynir Pazarı(Fatih Sultan Mehmet Han Çarşısı) girişi, Atapaşa Camii yanı girişi, Şehit Şenol Kamış Meydanı(Santral Meydanı), Uzun Çarşı(Ayakkabıcı Uysal girişi), Şehit Serhat Emre Sokak ile Zafer Sokak girişleri trafiğe 08.00 ile 17.00 saatleri arası her çeşit vasıta girişine kapalıdır. Aksi şekilde hareket edenler hakkında yasal işlem uygulanmaktadır. Şeklinde konulan levha ile ikazlara uyulmadığı görülünce Bunun üzerine alınan bir karar ile çarşı giriş yerlerine kilitli otopark direkleri konuldu.”şeklinde konuştu.

Vatandaşlar, çarşı içine belirli saatlerde araç sokulmamasının yerinde bir karar olduğunu ifade ederek: “Çarşı içinde araçlardan ve işyerlerinin önlerine çıkarılan eşyalardan dolayı daralan sokaklardan geçemez hale gelmiştik. Trafik Komisyon Merkezi tarafından alınan karar ve uygulamadan sonra daha rahat bir şekilde çarşı içinde dolaşabiliyoruz. Bunun için emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs