Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN Hasbihal

Geyve'mizin Öncelikli Sorunları

2-Sanayi sitesi ve yolu asfaltlanarak yazın tozdan yaklaşmakta olan kış dolayısıyla çamur olmaktan kurtarılması gerekmektedir.

İlçemizin Öncelikli Sorunları


 


Şirin, güzel, tarihte diğer yıllarda ve milli mücadele zamanında stratejik önemi büyük olan, meşhur “İpek Yolu veya Kral Yolu”denilen bölgenin orta yol üzerinde kalan ilçemizin öncelikli sorunlarını ele alarak birlikte analiz etmeğe çalışacağız. İnşaallah.


 


1-Sakarya Nehri üzerinde sanayi sitesi yanından yapılacak olan bir köprü; hem sanayi sitemize gelecek olan araç ve gereçler için kolaylık olacağı gibi aynı zamanda Taraklı, Göynük çevre yolunu kısaltmış olacaktır.


 


2-Sanayi sitesi ve yolu asfaltlanarak yazın tozdan yaklaşmakta olan kış dolayısıyla çamur olmaktan kurtarılması gerekmektedir.


 


3-Çarşı içinde bulunan Pazar yerinin acilen bir yer bulup dışarıya çıkarılması pazarcı esnafını yollara ve yerlere sergi açmaktan kurtarmak gereklidir. Mesela K. Ali bey Caddesi üzerinde bulunan Köprü ile İstanbul caddesi üzerinde bulunan köprü arasında kalan yerin karaçayın duvarları yükseltilerek dükkânlar veya işyerleri halinde Pazar yeri yapılabilir.


 


4-Müstahsilimiz için bir hal binası ve kooperatif kurulması üreticimizin yetiştirdiği mahsulünü pazarlama ve zarar etmemesi için behemehâl yapılması gereklidir.


 


5-Araçlar için park yeri yapılması veya gösterilmesi öncelikli sorunlarımızdan biridir. Park yeri yapılıncaya kadar geçici olarak bir yer gösterilir, daha sonra Konyalı Alibey Caddesi üzerinde bulunan köprüden MYO na doğru Karaçayın duvarları güçlendirilip üzeri kapatılarak araç park etme yeri yapmamız mümkündür. Mesela Sakarya B. Şehir’de cadde kenarları park yeri yapılarak S. Spora tahsis edilmiş görevliler koyulmuş fiş kesip ücret topluyor. (Park ücreti vermek istemeyen aracını ya kullanmasın veya kendine bir araç park etme yeri bulsun. Burası bir şehir herkes yasalara uymak zorundadır. Memur ceza yazıyor. Vatandaş telefona sarılıyor olmaz böyle bir şey yok daha neler. Herkes yasaya uymak zorunda istemeyen geldiği yere gitsin.


 


6-Öncelikli sorunlarımızdan biride temizlik. Her vatandaş kendi kapısının önünü temiz tutsa yerlere çöp v. s. Atmayıp elindeki çöpünü çöp bidonu veya konteynırlar(taşımalık)a atsa çevremiz temiz olur.


 


7-Tarıma dayalı olduğu için haliyle traktör kullanımı olacaktır. Şehre giriş çıkış yapılan caddeler üzerine kurulacak olan yıkama sistemiyle bahçe veya tarladan çift sürüp çıkmış olan traktörün tekerlekleri yıkanarak temiz bir şekilde asfalta çıkarsa hem asfalt yolun bozulmasına meydan vermez aynı zamanda temiz olur. Havalar Güneşli olduğu zaman kuruyup toz haline gelen çamurlar canlı sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Dolayısıyla bununda önüne geçilmiş olur.


 


8-Gençlerimiz için yaz ve kış aylarında içine girip yüzebileceği kapalı ve ısıtmalı bir havuza acilen ihtiyaç vardır. Biran önce bununda yapılarak gençlerimizin İnternet Kafe’lere değilde bu tür yerlere alıştırılarak ileriye yönelik birer sportmen olarak yetiştirilmesi mümkündür.


 


9-Karaçay’dan Sakarya Nehrine kadar olan yolun veya Karaçayın kenarları çevre düzenlemesi yapılarak yürüyüş parkurları ve dinlenme yerleri yapmamız buraları atıl bir durumdan kurtarmamız ilçemize yine getiri sağlayacaktır.


 


10-İlçemizde bulunan bazı tarihi binaları restore ederek otantik bir dekorla gelecek olan misafirlerin kalabileceği veya çay içebileceği yerler yapmak ayni zamanda karayolu üzerine tanıtıcı reklam panoları asarak şehrimizde şu tarihi yerleri görmeniz mümkündür. Mesela: II. Bayezid Köprüsü, Alifuat Cebesoy(Paşa)nın mezarı, Elvanbey İmareti, Melekşe Köyü Mağarası, Geyve tarihi otantik evleri, Ortaköy sit alanı, Kırca ve Karagöl Yayla(Plato)ları gibi… Bunlar tanıtılmasa hala eski kafaların yaptığı şekilde kalırız. Ne şehrimiz gelişir nede halkımız kalkınır. Şu anda birkaç kişiden başkasının cebine para girmiyor.


 


11-Osmangazi İlköğretim Okulu yanına öğrenciler veya gençler için bir Spor Kompleksi yapılması gençlerimizin geleceği için çok güzel atılmış adımlardan biri olacaktır.


 


Bir dahaki yazımda buluşuncaya dek kalın sağlıcakla.



 


 



Ömrümün neşe’siz geçti baharı
Neyleyim baharı, gülsüz olunca.
Bir tutsam gerektir yaru ağyarı
Gurbet ellerinde öksüz kalınca.


 


mh_ergin@hotmail.com

#

YAZARIN SON YAZILARI

Mevlid Kandiliniz Kutlu Olsun

Mevlid Kandiliniz Kutlu Olsun

Sevgili Peygamber Efendimiz (s.a.s) 'in dünyaya teşrif ettikleri (20 Nisan 571 Pazartesi) Rebiülevvel ayının 12. gecesidir ki buna Mevlid-i Nebi veya Kutlu Doğum denir. Yani 19 Kasım Pazartesi 2018'i 20 Kasım Salı 2018'e bağlayan gece Mevlit Kandili'dir.
HİCRİ YILBAŞI HAYIRLI OLSUN

HİCRİ YILBAŞI HAYIRLI OLSUN

İslami Takvim; Rumi veya Hicri Takvim'dir ki, İslama göre Yılbaşı 1 Muharrem'dir.10 Eylül 22018 Pazartesi gününü 11 Eylül 2018 Salı gününe bağlayan gece Hicri Yılbaşı’dır. Yani Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan akşamdan itibaren Hicri Yılbaşı başlar. Diğer bir deyimle; Müslümanların Yılbaşı’sı, Arabî aylardan Muharrem ayıdır.
Kurban Bayramı ve Teşrik Tekbirleri

Kurban Bayramı ve Teşrik Tekbirleri

Kurban; “Yaklaşmak, Allahü Teâlâ’ya yakınlık sağlamaya vesile olan nesne veya madde”anlamına gelir.
Şevval Orucu ve Bir Yılı Oruçlu Geçirmek

Şevval Orucu ve Bir Yılı Oruçlu Geçirmek

Ramazan-ı Şerif ayında Bazılarımız oruç tuttu. ALLAHÜ TEALA kabul etsin. Şimdi birde içinde bulunduğumuz ay olan ŞEVVAL ayı orucu var.
KADİR GECESİ

KADİR GECESİ

Kadir Gecesi 10 Haziran 2018 Pazar akşamını 11 Pazartesi 2018 Pazartesi gününe bağlayan geceye rast gelmektedir.
BERAAT KANDİLİ

BERAAT KANDİLİ

Kelime esas itibari ile Beraat kelimesinin galat olarak Berat şeklinde söylenmesidir.

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs