Ayva Ağaçları Budanıyor

Meyveciliğiyle meşhur olan Geyve’de Ayva ağaçları da budanmağa başladı.

Editör Editör

Hava şartları bozuk olunca ertelenen Ayva ağaçları budanmağa başladı.

Tescilli olan Meşhur Geyve Ayvası, Her yıl mutlaka budanarak temizlenmesi gereken meyve ağaçları arasında yer alıyor. Havaların müsait olmasıyla birlikte budama mevsimi de başladı.

Ağaç budama ustası Bilal Çay: " Necmi Yalçın, İbrahim Yaman, Kazım Kurt, Mehmet Ateş ile Davut İnan’dan kurulu ekibimle 80 TL yevmiye ile çalışıyoruz. Ağaç budamayı Rahmetli babamdan öğrendim. Beni yanında işe giderken götürür ve ağaçların nasıl budanacağını gösterirdi."dedi.

Bahçe sahibi Mustafa Bulut: “Havalar ısınmağa başlarsa gözler patlamağa başlar. Bunun için budamayı daha geç bir zamana bırakmamak gerekir. 

Meyve budama ve bakım zamanı geldiğinde eğer budayıp, altını temizleyip, toprağı sürüp havalandırmazsanız bol ve güzel ürün alamazsınız. Bunlarla da bitmez. Göz Taşı ve koruyucu ilaçta atmanız gerekir. Daha sonra gözler patlamaya başlayıp ürün hasat zamanına kadar 20–25kerre Meyveleri ilaçlama ve sulama yapmazsanız sağlıklı ve kaliteli ürün hasadı yapamazsınız.

Bizim kullandığımız ilaçlar, bakanlık onaylı olup insan sağlığına hiçbir zararı dokunmayan ilaçlardır. Geyve Ayvası ise tescillidir. Tropikana Geyve Ayva Suyu sofraların baş tacıdır, Ayvanın kompostosu, reçeli, marmelatı, cezeryesi, lokumu olduğu gibi, sade yemesi de güzeldir. ”şeklinde konuştu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs