Özel Okul’da Kutlama

Geyve Alifuatpaşa Mahallesi’nde bulunan Özel Eğitim Anaokulunda düzenlenen bir programda “OTİZM GÜNÜ” kutlandı.

Editör Editör

Geyve Özel Eğitim Anaokulunda düzenlenen programa; İlçe Kaymakamı İlyas Memiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Beşir Nalbant ile veliler katıldı.

Geyve Kaymakamı İlyas Memiş yaptığı açıklamada: “Allahü Teâla’nın vermiş olduğu bu tür hastalıklar, musibetler ve buna benzer engeller hepsi birer imtihandır. Bu öğrencilerimizin çocuklarımızın da bu rahatsızlıkları ailelerinde eşsiz bulunanlardır. Bu insanların başarısını ortaya koymak bakımından her ailede her insanda farklı şekillerde olan sınavı verebilmektir. Dışarıdan baktığımız zaman bazı insanlarında ailesinde veya akrabasında böyle bir şey yok diye düşünmemek lazım. Herkesin kendine göre bir imtihanı vardır. Sizlerde verilen bu imtihanı en iyi şekilde başarabilmek için gayret göstereceksiniz. Bizlerde en iyi bir şekilde bu çocuklarımıza sahip çıkarak, katkı sağlayarak bu imtihanı sizlerinde en iyi bir şekilde kazanmanıza yardımcı olmağa çalışacağız. Bu vesile ile sağlık, sıhhat, afiyet diler öğretmenlerimize teşekkür ederiz.”şeklinde konuştu.

Otizm Nedir?

Yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkan ve yaşam boyu devam eden, sosyal etkileşim, sözel ve sözel olmayan iletişimde problemler, tekrarlayıcı davranış ve kısıtlı ilgi alanları ile kendini gösteren, karmaşık gelişimsel bir bozukluktur. Otizmin sebebi henüz belli değil, fakat çözümü belli: erken teşhis ve yoğun eğitim.

Otizmin tanıtıldığı bir slâyt gösterimi sonrasında, okulun tanıtıldığı bir video birlikte izlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Beşir Nalbant ve Kaymakam İlyas Memiş birer konuşma yaparak, otistik çocuklara sahip aileler destek olacaklarını ve sabırla mücadeleye devam etmelerini istedi.

Geyve Kaymakamı İlyas Memiş, beraberinbdeki heyet ile derslikleri gezerek eğitim çalışmalarını izleyip bilgi aldı. Memiş, dersliklerde öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.

Programa Özel Eğitim Anaokulu öğretmenleri; Aysel Çankırıkar, Şule Erol, Melike Karakaya, Ruşen Hocaoğlu, Esma Korkmaz, Kamil Topalak, Emre Demirer, Elif Dişli, Fatma Keskin, Yeşim Şentürk, Zeynep Boduç, Şadiye Topçuoğlu, Hülya Sak Türedi ile Pınar Demiral(Hemşire)da hazır bulundu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs