GEYVE AYDINLAR'DA HAYIR PİLAVI

Geyve'ye bağlı Aydınlar Mahallesinde Peygamberimizin Kutlu Doğum Haftasını kutlamak için hayır pilavı yapıldı.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN


Aydılar Mahallesi muhtarı Şaban Tetik:" Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum Haftasını yad etmek ve baharın gelişinin sevinciyle insanlarla bir araya gelmek için hayır pilavı düzenledik. 

Köyümüzün erkekleri, aşçı Mevlüt Demir ve Nihat Özdemir'in öncülüğünde; 350 kilo bulgur, 5 teneke yağ, yüz kilo dana etinden 14 kazan pilav pişirdi. Köyümüzün bayanları da 2 bin tane yufka pişirip, kazanlarla ayran yaptılar. 18 hanelik köyümüzde yaşayan herkes bu işe destek oldu. 

Davetimize Sakarya eski milletvekili ve şimdiki Bilim Sanayi ve Teknoloji bakan yardımcısı Hasan Ali Çelik ile Geyve belediye başkanı Murat Kaya, Ak Parti ilçe teşkilatı başta olmak üzere 2 bine yakın insan katıldı. Pilav hazırlığında bizlerden maddi ve manevi desteğini esirgemeyen tüm dostlara, davetimize icabet eden herkese çok teşekkür ederim. 

Camide Kuran-ı Kerim tilavet eden köyümüzün hocası Zekeriya Kaya ve diğer din görevlisi olan arkadaşlardan Allah razı olsun."dedi.

Aydınlar Mahallesine gelen insanlar; camide Kuran-ı Kerim ve ilahiler dinledi. Peygamber Efendimizin şefaatine nail olabilmek ve ülkemizin huzuru için yapılan dualara gönülden amin dediler. 

Öğlen namazı kılındıktan sonra köy meydanında yufka ile pilav yenip ayran içildi. Gençler arasında ata sporumuz güreş tutuldu. 

Aydınlar Köyü gençlerinden pehlivan Murat Kaya güreş yaptıktan sonra, muhtar Şaban Tetik'in elini öperek, güzel organizeden dolayı teşekkür etti. 

MEHMET AYDOĞAN

Geyve Haber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs