METEM’den Kutlu Doğum Haftası

Geyve METEM(Mesleki Teknik Eğitim Merkezi) “Kutlu Doğum Haftası Anma” programı yaptı.
Editör Editör

Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Geyve MEM Beşir Nalbant, Nüfus Müdürü Mahmut Keçeci,İlçe Tarım Müdürü Hamdi Yel, İlçe Müftüsü Ali Erhun, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.

Program; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın birlikte okunması ile başladı. 

Kur’an-ı Kerim tilavet edilip, meali okundu. Açılış konuşmasını METEM Öğretmenlerinden Sabri Bora yaptı.

Geyve MEM Beşir Nalbant yaptığı konuşmada özet ile: “Biz Kur’an-ı Kerimi okuduk ama gırtlağımızdan aşağı indirmedik. Hayatımızda yaşamadık. Sahabe-i Kiram Efendilerimiz tek bir Ayet-i kerime ile hayatlarına şekil verebiliyorlardı. Mealen “Emrolunduğun gibi, dosdoğru ol.” Sadece bu ayet-i Kerime ile hayatımızı kurtarabiliriz. Bir Ayet-i Kerime yeter. Kur’an-ı Kerimi okuduk ama tatbik etmedik. Resulüllah Efendimizin Hadisi Şeriflerini, sünnetlerini okuduk, belki de ezberledik ama hayatımızda yaşamadık. Okul müdürü ile okuldaki öğretmen arkadaşlarımız, bir okul gazetesi çıkarmışlar. Orta sayfasında o kadar güzel sünneti seniyeler, o kadar güzel Hadis-i Şerifler yazmışlar ki buradan gittikten sonra bir daha okuyalım. Onları hayatımıza tatbik edelim. Mesela eve girer iken selam vermek. Çok mu zor? Eşimize çoluk çocuğumuza selam vermek. Bütün bunları yaparak hayata geçirmek ibadet olur.”şeklinde konuştu.

Okul öğrencilerinden Kader Ergül “Sen Gidince Efendim”isimliNaatı yorumladı. Öğrenci Enes Duman, Peygamber Efendimiz ile Hz. Ömer arasında geçen bir kıssayı okudu. Okul öğrencilerinden Gamze Çoban, okul öğretmenlerinden birinin yazdığı“Şefaat ya Resulallah”adlı akrostiş şiirini okudu. 

Öğrenci Hüseyin Karabulut, Hadis-i Şeriflerden seçmeleri yorumladı. Özel Eğitim öğrencileri ilahi, okul öğrencilerinden Leylanur Güneş Peygamber Efendimizin hayatı’ndan bir kıssa, okul öğrencilerinden Hilal Bulut “Sultanım”isimli şiiri okudu.

Geyve İlçe Müftüsü Ali Erhun, tüm METEM camiası tarafından Peygamber Efendimiz(S.A.V.)için okunan hatim için dua ile kısa bir konuşma yaptı.

“Kutlu Doğum Haftası” özel ödülleri takdim edildikten sonra, kapanış ile program sona erdi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs