40 Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

İl Müftülüğü ile İl MEM işbirliği ile Geyve İlçe MEM’e bağlı Ortaokul, İmam-Hatip Ortaokulu, Lise ile İmam-Hatip Lisesi öğrencileri arasında düzenlenen “40 Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışmasında” 1. Olan öğrenciler ile ayrıca Hadis-i Şeriflerin tamamını ezberleyen öğrencilere ödüller takdim edildi.
Editör Editör

Geyve Anadolu İmam-Hatip Lisesi Mimar Mehmet Coşkun Konferans Salonu’nda yapılan programa; Geyve Kaymakamı İlyas Memiş, Geyve İlçe belediye Başkanı Murat Kaya, İlçe MEM Beşir Nalbant, İlçe Müftüsü Ali Erhun okul idarecileri ile öğrenciler katıldı.

Program; Geyve Hacınuribey Camii Şerifi Müezzin-Kayyımı Enes Işık tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile açıldı. İlahi grubunun dinletisi ile devam eden program, İlçe Müftüsü Ali Erhun’un açılış konuşması, ödüllerin takdim edilmesi ve kapanış ile sona erdi.

Erhun: “Hamdolsun Kutlu Doğum haftamız toplumun bütün kesimlerine yayıldı. Çok yönlü faaliyetler içerisindeyiz. Hapishanede program yaptık. Hapishanedeki mahkûmlar arasında Türkiye genelinde yarışma yapıldı. Bu yarışmada da dereceye giren mahkûmlarımıza ödüller verdik. Okullarımızda da aynı şekilde geçen sene de yapıldı. Geçen sene milli yarışması yapılmıştı. Bu sene Sakarya’nın bütün okullarında 40 Hadis-i Şerif ezberleme yarışması yapıldı. 40 Hadis-i Şerif ezberleyen öğrenciler arasında her sınıfın birincisi seçildi. Sınıf derken şube değil. Birinci olan öğrencilere yine Sakarya Müftülüğü tarafından ödüller takdim edildi, ediliyor. Bugünde biz burada edeceğiz. Birinci olan öğrencilerimize 100TL. ile ayrıca, Geyve Kaymakamlığının bizlere verdiği kitaplardan kendilerine takdim edeceğiz. Geçen senekinden farklı olarak, birincilerin haricinde katılanlara da kitap hediye edeceğiz. Bütün gayretimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın adını şanını duyurmak ve herkes tarafından yeniden onun gönüllerdeki sevgisinin, canlanmasına, yeşermesine vesile olmak. Bütün derdimiz o. Çünkü rabbimiz Kur’an-ı Kerim’inde: “Vema erselnake İlla Rahmeten Lil Alemin” “Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik.”Aleme değil, dünyaya değil. Bütün âlemlere Rahmet olarak gönderdik. Bu çok ciddi bir manası geniş bir Ayet-i Kerime’dir. Yani Efendimizin yüceliğini, büyüklüğünü ifade eden önemli Ayet-i Kerime’lerdendir. Ödül törenimize teşriflerinden dolayı ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”dedi. 

İlçe MEM Nalbant yaptığı kısa konuşmasında: “Öğrencilerimizin öğrendikleri Hadis-i Şerifleri hayata geçirmelerini arzu ediyoruz. Bu onlar için bulunmaz bir fırsattır.”dedi.

Geyve Belediye başkanı Murat kaya yaptığı kısa konuşmasında özet ile: “Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ile kendi dinimizi yaşama anlamında ciddi mesafeler kaydettik. Önceleri nerede ise Allah demenin yasak olacağı bir hale gelmiş idik. Bizi o hale getirdiler. Şimdi Elhamdülillah bakıyoruz. Ciddi anlamda nerelere geldik. Bunu Mimarı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Sabahleyin Alifuatpaşa mahallemiz idim. Anaokulu öğrencileri Kutlu Doğum haftası etkinlikleri yaptı. Ben mest oldum. Tebrik ediyorum Milli Eğitim’deki arkadaşlarımızı. Bu programların artarak devam etmesini istiyoruz. Kendi dinimize ve milletimize yakışır gençler yetiştirip artarak devam etmesini istiyor, emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.

Programın sunumu, Geyve Tepecikler Camii Şerifi Müezzin-Kayyımı Murat Yurt tarafından yapıldı.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs