Geyve SGK'dan Vatandaşa Hizmet

Geyve SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) müdürü Mehmet Baltacı,esnafın, vatandaşın ve iş yerlerinin Sosyal Güvenlik Haftasını kutladı.
Editör Editör


Bilindiği üzere 16.05.2006 tarihinde TBMM'de kabul edilerek yürürlüğe giren 5502 Sayılı Kanun ile SSK-Bağ-Kur ve Emekli Sandığı, Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirilmiştir.

Reformla birlikte önemli gelişmeler kaydedilerek çok hızlı bir sürece girilmiş ve ciddi farklılıklar getirilmiştir. İşlemler basitleştirilerek bürokrasi ve kırtasiyecilik azaltılmıştır. Vatandaşların ihtiyaçlarına yerinde hizmet vermek ve kolay erişilebilir ve vatandaş odaklı hizmet anlayışı getirilmiş, bu çerçevede kurulan Geyve Sosyal Güvenlik Merkezi hizmet vermeye devam ediyor.

AMAÇ VATANDAŞI RAHATLATMAK

Son bir yıl içerisinde sigortalılarımızı, emeklilerimizi ve işverenlerimizi rahatlatacak bir çok yasal düzenlemeler getirilmiştir. Bunlardan bazıları emekli olduktan sonra vergi mükellefi olarak çalışanların ödedikleri sosyal güvenlik destek primi kaldırılmış emekli maaşlarında ilave artışlar sağlanmış, bakmakla yükümlü olunan çocukların orta öğrenimini veya yüksek öğrenimini bitirdikleri tarih itibariyle 2 yıl süre ile anne babaları üzerinden sağlık yardımlarından yararlanmaya devam edebilmeleri ve yine Nisan 2016 tarihinden geriye dönük 25 yaşına kadar öğrenim gördüğüne bakılmaksızın genel sağlık sigortasına borcu olanların borçlarının silindiği, işverenlerimize yönelik prim desteği yürürlüğe girmiş ve asgari ücret %30 arttırılmıştır.

SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI

Sosyal Güvenlik Kurumu kuruluş kanunu olan 5502 Sayılı Yasanın kabul tarihi olan 16 Mayıs tarihini içine alan hafta, her yıl Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanmaktadır.
Bu yıl 16-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında 10.yılını kutlayacağımız Sosyal Güvenlik Haftasında, özel/kamu kurum ziyaretleri yapılması amaçlanmaktadır.

Bu vesile SGK Merkez Müdürlüğü olarak sigortalı, emekli ve işverenlerimizi ziyaret ediyor ve vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Haftasını kutluyoruz.

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs