75 Bin Sakaryalı Tek Ses: ‘Darbeye Hayır!’

Sakarya’da 75 bin kişi darbe girişimine karşı Kent Meydanı’nda buluştu.
Ali ARICI Ali ARICI

Başkan Toçoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız bize “Evlerinize dönün” demediği müddetçe meydanlardayız” derken; Genel Başkan Yardımcısı Dişli, “Birlik ve beraberlik içerisinde tehlikeli oyunu bozduk. Demokrasi nöbetimize devam edeceğiz” ve Vali Coş, “Fetullahçı Terör Örgütü’nü başımıza musallat etmek isteyenlere karşı uyanık durmaya devam edeceğiz. Gaflet ve dalalet yok. Son darbeci tutuklanıncaya kadar nöbetteyiz."

Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) mensup Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı bir grup askerin darbe kalkışması için sürdürelen demokrasi nöbetinde Sakarya 75 bin kişi ile Kent Meydanı’nda buluştu. Darbe teşebbüsünün hemen ardından meydanlara dökülen Sakaryalılar, demokrasi ve geleceklerine sahip çıktı. Sabah saatlerine kadar meydanı terk etmeyen Sakaryalılar, gerçekleştirilen mitingle darbe girişimine büyük tepki gösterdi. 75 bin Sakaryalı darbeye lanet okudu.


Birlik ve Beraberlik Görüntüsü

Kent Meydanı’ndaki mitinge Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, AK Parti Sakarya eski Milletvekili Recep Yıldırım, ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları, STK temsilcileri, CHP ve MHP parti mensupları, il müdürleri, daire başkanları, şube müdürleri, muhtarlar ve binlerce Sakaryalı katıldı.


Darbeyi Millet Önledi

Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Zeki Toçoğlu, “Bu akşam Demokrasi Meydanı’nı dolduran ve burada nöbet tutan tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Karşımda Milli Türk Talebe Birliği’nin bir pankartı var: ‘Darbe Diyeni Darp Ederiz’ şimdi soruyorum size darp ettik mi? Siz bu şekilde demokrasimize, ülkemize ve Cumhurbaşkanımıza sahip çıktığınız sürece biz daha çok darbeleri darp ederiz Allah’ın izniyle. Çok yoruldunuz. Çok sabrettiniz. Ancak emin olunuz ki bu darbeyi önleyen yegane güç sizsiniz. Eğer siz sokaklara dökülüp meydanları doldurarak “darbeye hayır” diye haykırmasaydınız Allah korusun bu eşkiyalar, çapulcular memleketimizi uçuruma götürebilirlerdi. Hepinizden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.


Demokrasi Mücadelemiz Mübarek Olsun

Başkan Zeki Toçoğlu, “Bu darbenin başladığı andan bu saatlere kadar hiç yüksünmeden sabırla, sebatla direndik. İnşallah direnmeye de devam edeceğiz. Daha öncede söyledim: Sayın Cumhurbaşkanımız bize evlerinize dönün demediği müddetçe meydanlardayız. Bu alçaklara ve satılmış hainlere derslerini verene kadar bu sokaklardayız. Bu tablomuzun ayrı bir güzelliği de farklı partilerden, gruplardan vatandaşların bir arada olmasıdır. Değerli kardeşlerim bu platformda sadece siyasi partilerin temsilcileri değil Sakarya’nın tüm Sivil Toplum Kuruluşları’nın da temsilcileri var. Onlarda en gür sesleriyle ‘Darbeye Hayır’ diye haykırıyor. Hepsine sizlerin adına şükranlarımı sunuyorum. Bugünleri bizlere gösteren Rabbimize hamdolsun. İnşallah bunun kıymetini bileceğiz ve demokrasimize el birliği ile sahip çıkacağız. Hepinizden Allah razı olsun. Demokrasi mücadeleniz mübarek olsun. Allaha emanet olun” şeklinde konuştu.


Hesap Verecekler

AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Sakarya’nın güzel insanları ilk akşamdan itibaren bu meydana adeta sel gibi aktınız. Her partiden, düşünceden ve kültürden insanlarımız darbeye karşı gelmek ve millet iradesini üstün tutmak için burada vatan ve demokrasi nöbeti tuttunuz. Hepinize canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim örfümüzde, adetimizde ve inancımızda asker ocağı peygamber ocağıdır. Oradaki askerlerimiz, subaylarımız, komutanlarımız bizim saygı duyduğumuz insanlardır. Bizim için görev yaptıklarını hepimiz biliyoruz. Ancak ihanet çetesinin içerisinde bulunanlar bize hainlik yaptı. Onlarda hesabını verecekler. Bundan hiçbirinizin şüphesi olmasın. Burada meydanları dolduran ellerini semaya açıp dua eden tüm gönül dostlarımıza teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.


Mazlum Coğrafyanın Kulağı Bizde

AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, “Allah bu milletten binlerce kez razı olsun. Bu millet dünyada hiçbir örneği bulunmayacak bir cesaretle, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği işaretlerle çapulcuların darbe girişimini bozguna uğrattı. Biz birlik ve beraberlik içerisinde tehlikeli oyunu bozduk. Demokrasi nöbetimize devam edeceğiz. Ta ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan “Evlerinize dönebilirsiniz” diyene kadar meydanlardayız. Müslüman ülkelerin halkaları aynen sizler gibi meydanlarda ülkemize dua ediyorlar. Çünkü Müslümanlar biliyor ki Türkiye’de demokrasi varsa ülkelerinde yaşama mümkün olabilecek. Türkiye bu coğrafya için çok önemli. Türkiye’nin istikrarı ve güvenliği önemlidir. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Allah bu uğurda şehit olan kardeşlerimize rahmet etsin. Hepiniziden Allah razı olsun. Allah’a emanet olun” ifadelerini kullandı.


Son Darbeci Tutuklanıncaya Kadar Nöbetteyiz

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, “Sizler demokrasiye olan inancınız, kanunlara olan saygınız ve devlete olan bağlılığınız ile bir tarih yazdınız. Sizlere teşekkürlerimi iletiyorum. Allah sizlerden razı olsun. Kardeşlerim darbecilere, memleketimizin ve devletimizin düşmanlarına karşı bir olacağız, iri ve diri olacağız. Demokrasi düşmanlarına, darbe meraklılarına, cumhuriyet düşmanlarına ve kökü dışarıda Fetullahçı Terör Örgütü’nü başımıza musallat etmek isteyenlere karşı uyanık durmaya devam edeceğiz. Gaflet ve dalalet yok. Son darbeci tutuklanıncaya kadar nöbetteyiz. Bu hain ve dehşet verici hareketten sonra artık devletimiz alarm durumuna geçmiştir. Türkiye’ye Pensilvanya’ya bağlamak isteyenler asla başarılı olamayacak. Milletine kurşun sıkarak sivil insanları öldüren bu hainlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu gözü dönmüş devlet ve millet düşmanlarına asla fırsat vermeyeceğiz. Allah’a emanet olun” diye konuştu. 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs