Demokrasiyi çapulculara bırakmayacağız!

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, Pazar akşamı Demokrasi Meydanı'nı hınca hınç dolduran vatandaşlara seslendi.
Ali ARICI Ali ARICI

Alişan, "Ülkemiz ve çocuklarımızın geleceği için buradayız" diyerek, zorla elde edilen demokrasiyi, birkaç çapulcuya bırakmayacaklarını ifade etti.

'SON NEFESİMİZE KADAR'

 15 Temmuz akşamı bir gurup asker tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini şiddetle lanetlediklerini söyleyen SESOB Başkanı Alişan, "Biz niye buradayız Sakarya? Ülkemiz için buradayız. Biz sıcak yuvamızı bırakıp neden buraya geldik Sakarya? Çocuklarımız için. Biz neden burdayız? Zor elde etttiğimiz demokrasi için. Zor elde ettiğimiz demokrasiyi birkaç çapulcuya bırakmak hiçbir türk vatandaşının işi değildir. Demokrasimizi son nefesimize kadar mücadele ederek elimizde tutacağız" dedi.

 'KİMSE DEMOKRASİMİZE DİNAMİT KOYAMAZ'

 "Birileri birilerinin sayesinde bu ülkede yaşayabilir, dedelerimizin kanla, mücadele ile yoklukla elde ettiği bu güzel ülkemizin nimetlerinden yararlanabilir" diyen Başkan Alişan, sözlerine şöyle devam etti; "Ama, hiç kimse bu güzel yurdumuzun demokrasisine, temeline, dinamit koyamaz. Yorulacağız, bitkin düşeceğiz ama asla biz esnaf ve sanatkar kesimi vazgeçmeyeceğiz. Taraklı'daki esnaf ve sanatkarımız, Geyve, Pamukova, Karasu, Kocaali, Hendek, Akyazı tüm ilçelerimizdeki esnaf ve sanatkar kardeşlerimiz ayakta, hepsi meydanlarda. Sabaha kadar nöbet tutup, sabahın erken saatinde işimize gidip besmele ile dükkanlarımızı açıyoruz. Size hizmet ediyoruz, etmeyede devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

 'DEMOKRASİYLE YÖNETİLMEK ZORUNDAYIZ'

 Toplumlar istek ve taliplerini yerine getirmek için demokrasiyi elinde tutması gerekir. Hangi parti olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti demokrasi ile yönetilmeye mahkumdur, mecburdur, zorundadır. Görüyorsunuz Demokrasi Meydanımız hıncahınç dolu. Bu kardeşliği, dostluğu, birlikteliği sağlayan, ayrışmalığı önleyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza gönülden teşekkür ediyorum. Şehrimizde huzur var, şehrimizde kardeşlik var. Biz bu huzuru, kardeşliği ülkemizde de istiyoruz, istemeye devam edeceğiz. Tüm Türkiye'deki paydaşlarımız Sakarya'daki birliğimizden, kardeşliğimizden gıbta ile söz ediyorlar. Bende bir Sakaryalı olarak, sizlerin bir kardeşi olarak bundan gurur duyuyorum. Gecemiz mübarek olsun."

 

SESOB Başkanı Hasan Alişan'ın konuşmaları sık sık meydanı dolduran binlerce vatandaş tarafından alkış ve tekbir sesleriyle kesildi.


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs