200 firmaya maliye kıskacı

15 Temmuz gecesi yaşanan askeri kalkışma olayının Sakarya'daki detayları ortaya çıkmaya başladı

Ali ARICI Ali ARICI

Maliye Bakanığı ve İçişleri Bakanlığı yetkililerinin Sakarya'da FETÖ'nün finansına vurduğu darbeler Hüseyin Avni Coş'un darbecilerin hedefi haline getirdi.

200 firma basılmıştı

15 Temmuz gecesi Fettullahçı Terör Örgütü'nün(FETÖ) TSK içerisindeki uzantılarının başlattığı askeri kalkışmada Sakarya Valiliği darbeci askerler tarafından kuşatılmıştı.

 Bir çok kritik ilde valiliklere telefonla teslim olma çağrısı yapılırken Sakarya Valiliği'ne neden operasyon yapıldığının detayları ortaya çıkmaya başladı.

 Vergi Denetim Kurulu Sakarya Grup Başkanlığı'na bağlı Vergi müfettişlerince FETÖ'nün finans kaynaklarına yönelik 2015 yılında başlatılan operasyonda, 200'den fazla FETÖ destekçisi firmaya karapara aklama, teröre finansman, vergi kaçakçılığı ve usulsüzlük suçlaması ile ihtiyacı haciz ve 50 milyon TL civarında ceza kesilerek örgütün finanskaynaklarına büyük darbe vurulmuştu.

 Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un talimatı üzerine gerçekleştirilen operasyonlar darbe teşebüsünde bulunan FETÖ'cülerin Valiliğe yaptığı opersayonun temel sebeplerinden bir tanesini oluşturuyor.

Maliye düğmeye bastı

FETÖ'ye yönelik operasyonlarda önümüzdeki günlerde daha büyük gelişmeler bekleniyordu. Darbe teşebbüsünün operasyonları aksatmasına müsaade edilmedi.

 Vergi Denetim Kurulu Sakarya Grup Başkanlığı ve Sakarya Vergi Dairesi Başkanlığı bugün FETÖ'nün finans kaynaklarına öldürücü darbeyi vurdu.

 FETÖ'ye Sakarya'dan maddi destek sağladığı tespit edilen 100'ün üzerinde firmaya sabah saatlerinde ihtiyati haciz ve e-haciz işlemi uygulandı.

 Ayrıca FETÖ mensubu işadamların mal varlıkları dondrulurken hesapları da bloke edildi. Finans kaynaklarının tamamının tespit edildiği ve operasyonun genişleyeceği ifade ediliyor


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs