Sakarya Meydanlara Sığmıyor

Sakarya, hezimete uğrayan darbe girişimine karşı 7’inci günde de meydanlara aktı.
Ali ARICI Ali ARICI

 Gerçekleştirilen mitingde buluşan on binlerce vatandaş darbe kalkışmasına lanet okudu. Mitingde konuşan Başkan Toçoğlu, “Bizim kahraman askerlerimizle bir derdimiz olamaz. Bizim derdimiz üniformayı ele geçiren teröristlerle. İşte biz 7 akşamdır bu gerçeği haykırıyoruz. Vatanımız bu hainlerden kurtulana kadar meydanlardayız” dedi.

Sakarya, 15 Temmuz darbe girişimin ardından demokrasi nöbetini sürdürüyor. Bu kapsamda kalkışmanın 7’inci gününde ilk olarak Sakarya Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen milli irade yürüyüşünde bir araya gelen binlerce vatandaş daha sonra Demokrasi Meydanı’ndaki mitingde bir araya geldi. Programda Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Demiryol-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Cemal Yaman, eski milletvekili Şevki Yılmaz ve akademisyenler yer aldı.


Üniformayı Ele Geçiren Teröristler

Programın açılış konuşmasında söz alan Başkan Toçoğlu, “15 Temmuz darbe kalkışmasının ilk dakikasından itibaren meydanlardayız. Milletimizin bu sahiplenmesine layık olmaya çalışıyoruz. Şunu unutmayalım: bu girişim sadece seçilmiş hükümete, Sayın Cumhurbaşkanımıza yapılmadı. Bu kalkışma devlete, millete, milletin değerlerine yapıldı. Bizim kahraman askerlerimizle bir derdimiz olamaz. Bizim derdimiz üniformayı ele geçiren teröristlerle. İşte biz 7 akşamdır bu gerçeği haykırıyoruz. Vatanımız bu hainlerden kurtulana kadar meydanlardayız” diye konuştu.


Bu Meydan Sizi Unutmayacak

Toçoğlu, “Ebediyen yorulmaktansa, şimdi yorulmak daha iyidir. Sakarya bunun farkında. Sakarya’da örnek bir demokrasi destanı yazlıyor. Şunu unutmayacağız: darbenin ortası yoktur. Ya destekler, ya lanetlersin. Bizim darbe destekleyicileriyle işimiz yok. Onlarla hesabımız var. Onlara geçit vermeyeceğiz. Bizim tarafımız bellidir. Bizim tarafımız millettir. Bu yüzden direnişe devam edeceğiz. Çok değerli kardeşlerim sizlere bir şeyi daha ifade etmek isterim: inanın bu meydan sizi unutmayacak. Vefanızı, basiretinizi, dirayetinizi unutmayacağız. Burada olmaya, meydandan vatanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.


Ankara’yı 7 Saat Bombaladılar

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, “Sakaryalı olmaktan gurur duyuyorum. 4 milyonluk büyük bir aile olan TÜRK-İŞ darbeye karşıdır. Bu ülke kimsenin babasının çiftliği değildir. Darbeci hainler 7 saat Ankara’yı bombaladılar. Bu iş bitmiş değil. Biz işçiler olarak diyoruz ki; ‘En iyi arabalara bineceksin, çocuklarını en iyi okullarda okutacaksın, en güzel evlerde oturacaksın sonra gidecek ekmeğini yediğin bu milletin üzerine bomba yağdıracaksın. Böyle bir şey olabilir mi?’ Bunlar çok tehlikeli mahluklar. İmam oldular, hoca oldular, dualar yağdırdılar; sonra milletin üzerine bomba yağdırdılar” diye konuştu.


O Bir Allah Düşmanıdır

Eski Milletvekili Şevki Yılmaz, “Sakarya’nın yiğitlerine selam olsun. Allah bizi dinsiz ve vatansız bırakmasın. Büyük bir nöbettesiniz. Nöbetinizi çok iyi bilin. Bu Pensilvanya’daki zat artık Fetullah değildir. Ona Fetullah demeyin. O bir Allah düşmanıdır. O aduvullahtır. Onun adı Fetenyahu’dur. Bunu lütfen iyi anlayın. Bir de aziz kardeşlerim: biz maşalarla paşaları birbirinden ayırt edeceğiz. Maşalara lanet okurken; bu vatanın evladı olan hakiki paşalara da dua edeceğiz” dedi.


4,5 Milyon Çiftçi Meydanda

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “15 Temmuz’da milletimizi emanet ettiğimiz TSK içerisindeki bir terör grubu milletin silahını millete doğrulttu. Ama bu hainlere en güzel cevabı, esnaf, çiftçi, memur, vatandaş, ayrım gözetmeksizin millet verdi. Darbe yapmak isteyen milletin darbesini karşısında buldu. Biz de ilk gün itibariyle 4,5 milyon çiftçiyi meydana döktük. Sakarya’yı gururla selamlıyorum” ifadelerini kullandı. Rektör Elmas ise, on binlerce vatandaşa sevgi ve saygılarını sunarak, Sakarya Üniversitesi ve şehrin her zaman olduğu gibi bütünleştiğini kaydetti.


En Büyük Dersi Verdik

15 Temmuz’dan bu yana meydanlarda en güçlü konuşmayı milletin yaptığını söyleyen Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “Öyle bir konuştunuz, öyle bir tepki koydunuz ki ortaya; bugün tüm dünya sizi konuşuyor. Hainleri korkuttunuz. Düşmanı püskürttünüz. FETÖ’nün uşaklarına en büyük dersi verdiniz. Beştepe’yi, TBMM’yi, Çankaya’yı, köprüleri bombalayan bu alçaklarla hesabımız var. Sizleri bir kez daha yürekten tebrik etmek istiyorum. Allah razı olsun demek istiyorum” şeklinde konuştu.


Vatan İçin Canımız Ortada

Programın son konuşmasını İl Başkanı Kılıç gerçekleştirdi. Kılıç, “Sakarya gerçekten çok farklı bir şehir. Bundan kısa bir süre önce bir mülakat vermiş, Sakarya’nın neden farklı bir şehir olduğu sorusunu cevaplamıştım. Gerçekten Sakarya nasıl bu kadar operasyonel bir şehir olabiliyor? Bu kadar hızlı örgütlenebiliyor? Sakarya’da 17 dil konuşuluyor. Her etnik gruptan insan birlik ve beraberlik içinde kardeşçe bu şehirde yaşıyor. Bu şehrin insanları vatan için can vermeye hazırdır. Sakarya’yı farklı kılan işte bu inançtır. 15 Temmuz’dan bu yana meydanlardayız. Mücadelemize aynı kararlılıkla devam edeceğiz” dedi. 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs