BAYRAK

Öğretmen Mehmet Aydoğan, Akyazı'da düzenlenen Demokrasi mitinginde Arif Nihat Asya'nın BAYRAK şiirini okudu.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

15 Temmuz Darbe girişiminin üzerine tüm yurtta "Darbeye hayır, Demokrasiye evet!" toplantıları düzenlendi. Ben de Adapazarı Kent Meydanında konuşma yapmak istedim. Sunucu: "Listede konuşmacı çok. Beklersen gece saat 24.00'ten sonra sıra gelir."dedi. Ben de Geyve Belediyesinin araçları 11.30'da dönüş yaptığı için bekleyemedim.

Ertesi günün, arkadaşımın düğününe katılmak için Akyazı'ya gittim. Akşamleyin arkadaşlarla Akyazı Gazisüleymanpaşa Camisinin önünde düzenlenen Demokrasiye evet mitingine katıldık. Bir arkadaşımın aracılığıyla programın sunucusu Hüseyin Yazıcı ile görüştüm ve konuşma yapmak istediğimi söyledim. Konuşma metnimi ve şiirimi okudu.

Sunucu: "Konuşma metnin de güzel ama; konuşmacı çok olduğu için sadece Bayrak şiirini oku."dedi. 

Ben de binlerce Akyazılının huzurunda Arif Nihat Asya'nın yazdığı BAYRAK şiirini okuyup; vatan, millet ve bayrak konusunda duyarlı olan Akyazılı hemşerilerime teşekkür ettim.

Eğer konuşmacı çok olmasaydı, şu yazıyı da okuyacaktım.


DELİKANLIM SEN KİMSİN?

Sen, Alemlere rahmet olarak gönderilen, Hz. Muhammet Mustafa (AS)'mın ümmetisin!

Sen, Allah Allah sesleriyle at koşturan ve Malazgirt'i fethederek, Anadolu'nun kapılarını Müslüman Türklere açan Alparslanın soyundansın!

Sen, misafir kaldığı evde, gece sabaha kadar ayakta duran ve Kuran-ı Kerimin bulunduğu odada, ayaklarımızı uzatıp yatmaktan haya ederiz diyen, Osman Gazinin torunusun!

Sen, Peygamber efendimizin müjdesine nail olup, böylesine kanaatkar esnafım ve haram yemeyen askerim olduktan sonra, değil İstanbul'u, bütün dünyayı fethederim, ya İstanbul beni alır ya da ben İstanbul'u diyen Fatih Sultan Mehmedin evladısın.

Sen, Mısır seferine giderken, peygamberimizin rehberlik yaparak yol gösterdiği, "Ben İslamiyet'in kölesiyim"diyen, Yavuz Sultan Selim gibi şerefli bir insansın!

Sen, 80 yaşında olmasına rağmen, İslam'ın bayrağını Avrupa'nın ortasında dalgalandırıp, şehadet şerbetini içen, cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın oğlusun!

Sen, vatanını, mukaddesatını müdafaa ederken, düşmanın attığı oklarla yaralanan, bir eliyle yarasını bastırıp, diğer eliyle Türk bayrağını İstanbul surlarına diken Ulubatlı Hasan'sın!

Sen, Kurtuluş Savaşında, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de savaşan, kahraman Mehmetçik, Güneydoğuda teröristlerle mücadele eden polissin, şanlı askersin!

"Delikanlım, işaret aldığın gün atandan!

  Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan!"

Sen, 15 Temmuz'da hainlerin, darbe yapmak için saldırdığı sırada tankların önüne göğsünü siper eden kahraman milletimsin!

Sizleri tebrik ediyor ve huzurunuzda saygıyla eğiliyorum.


Mehmet AYDOĞAN

 Geyve Haber

Akyazı belediye başkanı Hasan AKCAN ve Mehmet AYDOĞAN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs