Şeker ile Kolonya Görücüde

Kurban Bayramı’na birkaç gün kala şeker ve çikolata satışları başladı.
Editör Editör

Bayramların geleneksel ikramlarından şeker, çikolata, lokum, kahve ve kolonyalar raf ve tezgâhlardaki yerini aldı.

Ürün ve fiyat çeşitliliği nedeniyle vatandaşlar tarafından tercih edilen şeker, çikolata ve kolonya satışlarında Ramazan Bayramı alışverişi dolayısıyla hareketlilik bekleniyor.

Tüketicinin alım gücüne göre değişen şeker ve çikolatanın fiyatı, bu ikramlık ürünlerin satıldığı yere göre de farklılık gösteriyor.

Her keseye uygun ikramlık tatlılardan bulmak mümkün iken, bazı market, alışveriş merkezleri ve pastanelerde satışa sunulan ikramlık tatlıların fiyatı ise ”özel” üretim, ambalaj ve dekoru dolayısıyla artabiliyor.

Şekerin kilosu 4–12 TL, çikolatanın 6–120 TL ve lokumun 5–30 TL arasında değişiyor.

Bayram tatlılarıyla birlikte ikram edilen 200 ml. kolonyanın 2–15 TL ve 250 gramlık kahvenin fiyatı da 4–4,5 TL arasında seyrediyor.

Çarşıdaki bazı esnaf, geçen yıla göre şeker ve çikolata fiyatlarında belirgin bir artış yaşanmadığını ifade ederken, bayramlık tatlı ikramı satışlarının henüz yeni başladığını an Bayramı’na birkaç gün kala şeker ve çikolata satışları başladı.

Bu arada, yıllık satışlarının önemli bir bölümünü bayramlarda gerçekleştiren bazı şeker ve çikolata üreticileri de, bu dönem öncesinde tüketicilere yeni ya da bayrama özel ürünler sunuyorlar.

Satışa sunulan bayramlık tatlıların satış fiyatları şöyle: İkramlık Tatlı En düşük fiyat 6 TL En yüksek fiyat 15 TL Şeker 54–13 Akide Şekeri 10- 20 Lokum 5 -30 Çikolata 8- 120 Madlen Çikolata 12 -58 Baklava 16 -35 Çikolatalı Lokum 32- 44 Badem Ezmesi 35 -100 Draje 30- 44 TL arası fiyatlarda değişiklik gösteriyor.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs