İmam Hatip Lisesinde Aşure etkinliği

Geyve Anadolu etkinlikleri devam ediyor.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da,12 Ekim 2016 – Çarşamba günü, Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi’nce aşura gününü anmak ve aşura ikramında bulunmak üzere okul bahçesinde ilçe protokolüne, öğretmen ve öğrencilere, davetli ve misafirlere aşura tatlısı ikramında bulunuldu. Program, okulun hafız öğrencileri tarafından okunan Kur’an tilavetiyle başladı ve hoş sohbetlerle devam etti.

Okul müdürü Mehmet ÇETİN: ‘‘İnancımızda ve kültürümüzde önemli bir yere sahip olan aşura gününü öğrencilerimiz, öğretmen arkadaşlarımız ve davetlilerimizle bir kere daha yad ettik. Bu tür etkinlikler de, eğitimin bir parçasıdır. Gençlerimize aşura bilincini kavratmalıyız. Bu günün tarihine baktığımızda bir yönü ile hüzün ve matem olduğunu başka bir yönüyle de sevinç ve mutluluk olduğunu görürüz. Esasen hayat da böyledir. Hz. Adem’İn tevbesi bugün kabul olmuş, Hz. Nuh’un gemisi bu gün karaya oturmuş, Hz. Eyyub bugün şifa bulmuş; sevgili peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin, bugün şehid edilmiştir. Programımıza destek olan sponsorlarımıza ve davetimize icabet eden misafirlerimize teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs