Geyve Kaymakamı İlyas Memiş ile röportaj

Geyve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Anadolu Sağlık Meslek Lisesi) öğrencisi Emine Ceren Alkan ve Sevde Özcan İlçe Kaymakamımız Sayın İlyas Memiş ile röportaj yaptı.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN


-Sayın Kaymakamım, sizi tanıyabilir miyiz?

1976 yılında Bayburt'un merkezine bağlı Ortaçımağıl Köyü'nde doğdum. İlkokulu kendi köyümde, ortaokul ve liseyi Bayburt İmam Hatip Lisesi'nde okudum.1995-1999 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde okudum.Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İşletme Anabilim Dalında yüksek lisansımı yaptım. Mayıs 2000 yılında Bayburt'ta Kaymakam adayı olarak mülki idare mesleğine başladım.11.08.2015 tarihinden itibaren ilçemizde görev yapmaktayım.


-Bu görevi seçmenizin sebebi nedir?

Toplumda saygınlığı olan aynı zamanda insanlara faydası dokunan bir meslek olduğu için bu mesleği seçtim.


-Görevinizi bizlere de tavsiye eder misiniz?

Kaymakamlık halka hizmet için var olan bir meslektir. Halka hizmet, Hak'ka hizmet etmektir. Bu yüzden kaymakamlık görevini sizlere de tavsiye ederim.


-Göreviniz icabı birçok hizmetler yapmışsınızdır. Birini öğrenebilir miyiz?

Bolu ilinin Seben ilçesinde görev yapıyordum. Seben'de Frigyalılar döneminden kalma kaya evler vardı.Kaya evlerine ulaşımı sağlamak için bir mühendisten yardım almadan köprü yapmıştık ve o köprü halâ kullanılmaktadır. Bu çalışmamızı unutamıyorum.


-Her şeyin başı eğitimdir diyoruz. Eğitimle ilgili düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Eğitim gerçekten her şeyin başıdır. Çünkü gelişebilen ve değişebilen bir varlıktır.İnsanın daha kaliteli bir birey olması ve güçlü bir toplum olabilmek için eğitim gereklidir. Eğitimde insanı, insan yapan değerler verilmelidir.Değerler eğitimi olarak adlandırılan bu anlayış fizik, kimya, matematik gibi derslerin dışında insanlara mutlaka verilmelidir.


-"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." düsturunun gerçekleşmesinde size göre eğitimin rolü nedir?
Bu söz Osmanlı devletinin manevi kurucusu Şeyh Edebali'nin güzel bir öğüdüdür. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.  Güçlü bir ülkenin temelinde güçlü bireyler yatar. Güçlü bireylerin güçlü milleti, güçlü milletin de güçlü devleti olur. Hem insanına hem devletine sahip çıkan toplumlar ve milletler her zorluğa her yokluğa rağmen kısa zamanda derlenir ve toparlanırlar.

Türk milleti olarak bizim tarihin derinliklerinden gelen her yönüyle sağlam ve mazbut bir devlet anlayışımız mevcuttur. Bu üstün anlayış sayesinde devlet-millet kardeşliği bozulmadan sarsılmadan devam ede gelmektedir. Asla unutulmasın ve akıldan çıkarılmasın ki, insanların hür sağlıklı ve güvenle yaşaması devletin aynı şartlarda yaşaması ile yakından ilgili ve irtibatlıdır. Şeyh Edebali’nin o nasihatine sadık kalan Osmanlı Padişahları hem insanı hem de devleti yaşatarak dünyada yegane süper güç olmuştur.

Zaman birlik, beraberlik, kardeşlik zamanıdır; bölmek değil, bütünleştirmek zamanıdır. Biz idareciler olarak gençlere bunu öğütlemek zorundayız. Daha güçlü ve müreffeh bir ülke olabilmek için kültürel değerlere ihtiyacımız vardır.

-Bizim aracılığımızla gençlere,öğrencilere neler söylemek istersiniz?

Gençlere tavsiyem, devletin, ailelerin sunduğu bu imkanları faydalı bir birey olmak için mutlaka değerlendirsinler. Bu imkanların değerini bilsinler.


-Son olarak bize söylemek istediğiniz var mı?

Size hayatınızda ve derslerinizde başarılar dilerim.

-Bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederiz.


Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs