Emniyet Amiri Uğur Duman ile röportaj

Geyve Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri Semanur Ateş, Ahunur Demirci ve Şeyma Elmas İlçe Emniyet Amiri Uğur Duman ile görüştü.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN


Ahunur: Bize kendinizi tanıtır mısınız?

Uğur Duman: Emniyet Amiriyim. Geyve’ye atanalı 3-4 hafta oldu. Ondan önce geçici olarak bakıyordum buraya. Sakarya merkezden geldim. Meslekte 16. senem. İstabul ve Şırnak’ ta görev yaptım. Ardından Sakarya ‘ ya geldim. Oradan Geyve ‘ ye geçtim. Geyve gerçekten güzel bir yermiş.

Semanur: Bu görevi seçmenizin sebebi nedir?

Uğur Duman: Akrabalarımda polisler vardı, bir nebze de üniforma hevesiyle ya asker ya da polis olacaktım. Ben de polis olmaya karar verdim.

Şeyma: Görevinizi bize tavsiye eder misiniz?

Uğur Duman: Tabi tavsiye ederim. Sonuçta vatandaşın güvenliği için çalışıyoruz. Kutsal bir meslek…Her mesleğin kendine özgü bir kutsallığı vardır. Sadece bizim açımızdan değil de, bizimki adaletin ilk kapısı olduğu için sizin gibi gençlere ihtiyacımız var.

Ahunur: Görevinizle ilgili unutamadığınız bir hatıranızı anlatır mısınız?

Uğur Duman: Şöyle anlatayım, karakoldayız 4-5 yaşlarında bir kız çocuğu kaybolmuştu. Bize getirdiler. Biz de çocuğu korumaya aldık. Belediyeye anons ettirdik. O sırada birisi geldi. Çocuk benim dedi. Çocukta sarıldı, sıkıntı yok dedim ama yanına memur gönderdim, belki çocuk onun değildir diye. Memur anne ve çocuğun yanına gitmiş. Meğersem adamın 2-3 tane hanımı varmış. Adam gitmiş, hanımına demiş ki “ çocuğu buldum.” Hanımı da

-  Bu çocuk bizim değil demiş.

Böyle bir anı vardı, çok garibime gitmişti.

Semanur: Göreviniz icabı birçok hizmetler yapmışsınızdır. Bazılarını öğrenebilir miyiz?

Uğur Duman: Ben en çok terör biriminde çalışmayı sevdim.

Şeyma: Her şeyin başı eğitimdir diyoruz. Eğitimle ilgili düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Uğur Duman: Gerçekten de her şeyin başı eğitimdir, öğretim değildir. Öğretim sadece meslek sahibi yapar. Eğitim onu tamamlar. Meslek sahibi olmaktan öte insan olmak önemli. Bu da eğitimle verilebilecek bir şey. Ben bu şekilde düşünüyorum.

Ahunur: Bizim aracılığımızla gençlere, öğrencilere söylemek istediğiniz bir şey var mıdır?

Uğur Duman: Klasik olacak fakat derslerinize düzenli olarak çalışın. Bir meslek sahibi olmaktan ziyade insanları, hayvanları, doğayı, yaşamayı sevin. Zamanı geriye alamazsınız bu yüzden zamanınızı iyi şekilde değerlendirin.

Semanur: Bulunduğunuz görevden ayrılınca nasıl anılmak istersiniz?

Uğur Duman: Tabi ki iyi anılmak isterdim. En azından iyi bir şekilde hizmet vermiş olarak ayrılmayı isterim. Kimse kötü anılmayı istemez.

Bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs