CİCİLER İÇMELERİ

Geyve Mesleki Eğitim ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek) öğrencisi Zehra Toprak, Osmaneli’nin parlayan değeri Ciciler İçmelerini araştırdı.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN


Osmaneli İçmeler Tesisi( Prof.Dr. Yunus Söylet Şifalı İçmeler) ilçe merkezine 9, Geyve’ye 20 kilometredir. Tarihi çok eskiye dayanan, şifalı suların bulunduğu doğa harikası bir tesistir.

Rivayet olunduğu üzere Emeviler, bu toprakları fethetmek üzere geldiklerinde askerler, yorgunluklarını gidermek ve birtakım hastalıklarını tedavi etmek için bu şifalı sulardan yararlanmışlar ve hastalıklarına şifa olduğunu dile getirmişlerdir.

İçmeler tesisindeki suların şifalı olduğu İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan laboratuar çalışmaları sonucunda da tespit edilmiştir. Sular şu hastalıklara faydalıdır:

1.Mide,

2.Böbrek,

3.Böbrek taşı,

4.Egzama,

5.Safra kesesi ve deri hastalıkları gibi rahatsızlıklara iyi geldiği yine İstanbul Üniversitesi tarafından onaylanmıştır. 

Yine 4 farklı çeşmeden akan bu sular, mineral bakımından da çok zengindir. Su Sıçaklığı 15 ila 20 derece arasındadır

Tarih boyu şifa dağıtmış olan İçmeler, Osmaneli’nde çok uzun yıllar tesis olarak hizmet vermiş ancak 1999 yılında gerçekleşen depremin etkisiyle tahribat görmüş, o günden bu yana atıl kalmıştır.

Günümüzde ise İçmeler, Sağlık Turizmi adına Belediyemiz ve İstanbul Üniversitesi ortaklığında BEBKA Projesi kapsamında yeniden halkımıza kazandırıldı. Nezih, yemyeşil ve tertemiz doğası, şifalı sularıyla İçmeler Tesisi, bugün 60 yatak kapasitesiyle Sağlık Turizmine hizmet edecek. Tesisler hem birtakım rahatsızlıkları olan hastalarımıza şifa dağıtacak hem de turistik anlamda ilçemize büyük bir değer katacak. Yemyeşil orman içerisindeki İçmeler Şifalı Sular Tesislerine ülkemizin dört bir yanından bütün ziyaretçiler bekleniyor.

Osmaneli Yunus Söylet İçmeler Tesisleri daha yapım aşamasında olsa da ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Aslen Samsunlu olduklarını fakat uzun yıllardır Almanya’da Frankfurt şehrinde işçi olarak çalıştıklarını belirten Mehmet Sağlam, ailesi ile birlikte Osmaneli Yunus Söylet İçmeler tesislerine geldi.

Tesislerde ailesi ile birlikte gezerken rastladığımız Mehmet Sağlam, “Ben aslen Samsunluyum, Almanya’da çalışıyorum. Uzun yıllar önce bu tesislere gelmiştim. Fakat o zamanlar tesislerin durumu harap idi. Hemen hemen her yıl Türkiye’ye izine geldiğimizde memleketimiz Samsun’dan önce bu tesislere geliyoruz. Buradaki suların çok faydasını gördük. Şu anda da tesislerde büyük bir çalışma var. İnşallah önümüzdeki yıl geldiğimizde burada uzun süre konaklayacağız. İçmeleri 5 yıldızlı tesis haline getiren Osmaneli Belediye Başkanına teşekkür ediyoruz.

 Osmaneli içmelerinin suyunun şifalı olduğunu Almanya’da beraber çalıştığımız Türk arkadaşlarımıza ve dostlarımıza da anlatıyoruz. Önümüzdeki yıl buraya gelip daha uzun süre burada tatilimizi geçirmeyi düşünüyoruz” dedi. 

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs