AYDINLIK GELECEK İÇİN EVET

Geyve'de konuşma yapan AK Parti Sakarya millet vekili ve Cumhurbaşkanlığı eski Genel Sekreteri Mustafa İsen :"Bizim görevimiz 16 Nisan'da yapılacak olan Referandum için vatandaşı bilgilendirmektir, takdir sizlerindir. Milletin takdirinin başımızın üzerinde yeri vardır."dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN


Geyve'deki Sivil Toplum Kuruluşları tarafından düzenlenen bilgilendirme konferansının sunuculuğunu öğretmen Alaattin Balcı yaptı.

Toplantıya Geyve kaymakamı İlyas Memiş, belediye başkanı Murat Kaya, AK Parti ilçe başkanı Muhittin Irmak, AK Parti temsilcileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.


Anayasanın değiştirilmesi ve Başkanlık sistemi konusunda açıklamalarda bulunan İsen özetle şunları söyledi: Son yıllardaülkemizde işler, hükumet ile Cumhurbaşkanlığı arasında bir çatışma olmadan yürüyor ama bu her zaman böyle olacağı manasına gelmez. Geçmişte iki başlı yönetimler yaşadık. Bu manada Başkanlık Sisteminin Türkiye'nin önünü açacağı kanaatindeyim. Arabanın önündeki engelleri kaldırmalıyız ki patinaj yapmadan yoluna devam edebilsin. Eski kalıplardan kurtularak, çağdaş dünyaya adım uydurabilmemiz için başkanlık sisteminin gelmesi gerekmektedir.


KIRAT NASIL GİDİYOR

Süleyman Demirel'e sormuşlar "Kırat nasıl gidiyor?" Demirel Sayıştay, Yargıtayı gibi kuruluşları kasdederek: "Kırat çok iyi gidiyor ama taylar rahat bırakmıyor. "demiş.Gerçekten de öyle olmuyor mu? Hükumetin alacağı bazı kararları, yapacağı bazı hizmetleri bu gibi kuruluşlar engellemiyor mu? 

Murat Kaya Bey gibi belediye başkanları pazar günü seçimi kazanıp, pazartesi mazbatasını alarak göreve başlıyor. Vefat olmadıktan sonra görev süresini tamamlıyor. Ama başbakan seçilenler, hükumet kurana kadar aylar geçiyor. 

ABD'de 240 yılda 45 başkan değiştiği halde, bizde 93 yılda 65 başkan değişmiş. Demek ki ülkemizde ortalama olarak 10 buçuk ayda bir hükumet değişmiş. Kısa ömürlü olan hükumetler ne iş yapabilir? Sizin de bildiğiniz gibi uzun ömürlü olan Menderes, Özal ve AK Parti hükumetleri döneminde kalıcı eserler bırakılmıştır. 

16 Nisan Anayasa Referandumunda Evet çıkması; ülkemizin aydınlık geleceği ve milletimizin huzuru için düşünülen çalışmaların önünü açacaktır. Takdir yüce milletimizindir. 

Geyve kaymakamı İlyas Memiş, konferansı düzenleyen Sivil Toplum kuruluşları adına, Sakarya milletvekili Mustafa İsen'e teşekkür ederek, çiçek verdi. 

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber


Sakarya milletvekili Mustafa İSEN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs