Geyve'nin Gülleri Şairi Tanıtıldı

Geyve Anadolu Lisesi Değerler Eğitimi kapsamında; yazar Şakir Diclehan´ın anlatımıyla sanat ve düşünce dünyamızın üstadlarından Mona Roza şiirininin şairi Sezai Karakoç´u tanıma programı düzenledi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN


Programa okul müdürü Ahmet Akkuş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Günümüz yazarlarından Şakir Diclehan özetle şunları söyledi:

Sezai Karakoç; 22 Ocak 1933 yılında Diyarbakır´ın Ergani ilçesinde doğar. Şair, yazar, düşünür, siyasetçi Sezai Karakoç, liseden 1950’de mezun olur. Kendi imkanlarıyla okuyamayacağını anlayınca, o zaman parasız yatılı kısmı da bulunan Siyasal Bilgiler Fakültesi sınavına girer. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanarak başladığı yüksek öğrenimini 1955’te fakültenin mali şubesinden mezuniyetle tamamlar.Yurdun çeşitli yerlerinde görev yapar.

Kendini şiire ve edebiyata adayan Sezai Karakoç’a göre şiir; tüm sanatların kaynağıdır. Bütün sanatlar onun ateşini çalmış, böylece, her sanata şiir yayılmıştır. Bunun içindir ki musiki parçasında şiir, resimde şiir, mimaride şiir, sinemada şiir aranır. Ama, yine de şair, şair olarak kalmak ve kaynağını saf ve arı korumak zorundadır.

Merhum sanatçı Sacit Onan´ın sesinden Sezai Karakoç´un,

“Mona Roza, siyah güller, ak güller

Geyve’nin gülleri ve beyaz yatak

Kanadi kırık kuş merhamet ister

Ah, senin yüzünden kana batacak

Mona Roza siyah güller, ak güller” diye başlayan Mona Roza şiiri dinlendi.

Programın sonunda okul müdürü Ahmet Akkuş, yazara teşekkür ederek, çiçek verdi.

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber


Sezai KARAKOÇ

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs