Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku ile Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku ile Kutlandı. Programa göre Geyve Anadolu İmam-Hatip Lisesi bahçesinde yapılması gerekir iken, hava muhalefeti nedeni ile kutlama programı, Geyve Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

Ali ARICI Ali ARICI

Program; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın birlikte okunması ile başladı.


Geyve Kaymakamı İlyas Memiş, Geyve Belediye başkanı Murat Kaya ile Garnizon Komutanı Ast Sb. Ali Tündekozan öğrenciler ile halkın bayramını kutladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan yaptığı konuşmada özet ile: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ve onun milletin bağımsızlığının ve yine milletin azim ve kararlılığını uygulayacaktır. Öngörüsü ile tutuşturduğu bağımsızlık meşalesi 23 Nisan 1923 Cuma Günü Ankara’da Anadolu’nun 4 bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmiştir. Işığının tarifsiz güruhuyla bir vatana gönül verenlerin azminden birlik ve beraberliğinden doğan bu güneş aynı zamanda ülkemizin ışığı da parlak baharını yaza döndürecek bir müjdecisiydi.”şeklinde konuştu.

MEM Müdürü Doğan’ın konuşmasını öğrencilerden şiirler izledi.

Geyve HEM ile ortaklaşa olarak eğitilen öğrenciler folklor gösterileri yaptı. Geleneksel çocuk oyunları oynandı. Program, ödül töreni ve kapanış ile son buldu.

Ödüller; Geyve kaymakamı İlyas Memiş, Geyve Belediye başkanı Murat Kaya, Geyve Cumhuriyet Başsavcısı Nihal Oymak ile Garnizon Komutanı Ast Sb. Ali Tündekozan tarafından verildi.


Programın sunumunu; Geyve İmam-Hatip Ortaokulu Sosyal Bilimler Öğretmeni Kezban Coşkun ile Geyve İmam-Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Halil Sert yaptı.


Mustafa Hamdullah ERGİN/ Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs