Geyve HEM’den Yılsonu Sergisi

Geyve HEM(Halk Eğitimi Merkezi) Saygın Halı Saha ve Spor Kompleksi Tesisleri’nde yılsonu sergisi açtı.
Editör Editör

Programa; Sakarya Valisi Hüseyin Avni Çoş, Geyve Kaymakamı İlyas Memiş ile eşi Hanımefendi, Geyve Belediye başkanı Murat Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman, MEM Mehmet Doğan, Cumhuriyet Savcısı Nihal Oymak, SAÜ MYO Müdürü Nermin Akyel, Okul yöneticileri, daire amirleri, HEM Usta öğreticileri ile kursiyerler katıldı.

Program; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın birlikte okunması ile başladı.

Geyve Halk Eğitimi Merkezi, Yılsonu Sergi Etkinlikleri çerçevesinde “Yöresel Tatlı Yarışması” düzenledi.

Yarışma programına kurslarda eğitim gören kursiyerlerden 19 kişi katıldı. 

Geyve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Doğan yaptığı konuşmada: “Milli Eğitim faaliyetleri içerisinde HEM’in büyük bir yeri ve önemi vardır. Hayat Boyu Öğrenmede Eğitim Merkezi olan HEM’ler beşikten mezara kadar eğitim ilkesinden hareketle tüm bireylere, toplumun içindeki tüm renklere hizmet vermeyi kendisine amaç edinmiş, Atatürk ilkeleri ve çağdaş normları benimsemiş, yerel değerlere önem veren, demokratik eğitim kurumlarıdır. HEM’lerde 7 den 77 ye her yaştan insanın ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kurslar düzenlenmektedir.

Biz de bu doğrultuda 127 meslek kursu, 14 ü okuma-yazma kursu, 106’sı genel kurs olmak üzere toplam 247 kurs açarak bu kurslarda 4112 vatandaşımıza hizmet verdik. %9 Türkiye ortalaması %5 Açıköğretim Lisemizde 844, Açıköğretim İlköğretim okulumuzda 433, Açık Meslek Lisemizde 48 öğrenci olmak üzere toplam 1325 öğrencimiz mevcuttur. Açtığımız kursların yanında kurumumuz bünyesinde düzenlediğimiz kan bağışı kampanyasında 30 erkek, 30 bayan olmak üzere 60 ünite kan bağışında bulunduk. Kurslarımız arasında düzenlenen Bilgi Yarışması’nda; Güzel Ülkem Türkiye, Stresle Başa Çıkmanın Yolları, Başarıya Götüren Aile ve İlaçsız yaşam kitaplarını okuyan 22 kurstan 88 kursiyerimiz katılmıştır.

Yine kurslar arasında yapılan şiir okuma yarışmasına(N. Fazıl Kısakürek’in Sakarya Türküsü) 14 kursiyer, Kurslar arası Abiye Giysisi Dikim Yarışması’na 22 kursiyer, Tatlı Yarışması’na 23 kursiyer katılmıştır.

Bunların dışında yıl boyunca düzenlediğimiz “Anneler Günü”, gezi, seminer ve konferans gibi etkinliklere katılımcı sayısı 915 tir. 

Bu kursların düzenlenmesi ve hayata geçirilmesi konusunda ben ve idareci arkadaşlarımızın yanında okullarımızdan ve diğer kurumlarımızdan temin ettiğimiz, lisans, ön lisans ve lise mezunu öğretmen-uzman ve usta öğreticilerimizle beraber başarıyı yakalamış bulunmaktayız.

Kursların açılmasında bize her zaman destek olan Geyve Kaymakamı İlyas Memiş’e, yine kurslarımız için her türlü maddi-manevi desteklerini esirgemeyen Geyve Belediye başkanı Murat Kaya’ya, İlçe MEM Mehmet Doğan’a teşekkür eder, saygılarımı sunarım.”şeklinde konuştu.

Geyve Kaymakamı İlyas Memiş’te kısa bir konuşma yaparak, teşekkür etti.

Yarışma sonunda;

1. Nişasta Helva(100 puan) Şule Kılıç’a ödülü olan Yemek Takımını Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş verdi.

2.Kavurga (95 puan) Şenay Kara’ya, ödülü olan Rondo’ yu İlçe Kaymakamı İlyas Memiş verdi.

3.Guguk Helvası (92 puan) Aslı Karabağ’a ödülü olan Dikiş Setini Belediye Başkanı Murat Kaya verdi.

Yarışma için hazırlanan tatlılar, HEM’in Yılsonu Sergi Açılışına gelen misafirlere ikram edildi.

Programın sunumu usta öğretici Nagihan Özdemir tarafından yapıldı.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs