ZEAN Gayrimenkul Göynük Emlak Danışmanlığı Bürosu Açıldı

Göynük Çarşı içinde ZEAN Gayrimenkul Danışmanlığı Emlak Bürosu açıldı. Semazenlerin yaptığı gösteri çok beğenildi.
Editör Editör

Sakarya İlkadım Derneği Başkanı SAÜ Emlak Bölümü Mezunları ve Eğitimli Emlakçılar Derneği Başkanı ve Usta Öğretici Hasan Kargün yaptığı açılış konuşmasında: "Emlak işi ile uğraşan sizler yer satacağınız insanlar araştırın. Her önünüze gelen şahıslara yer satmayın. Sizler müşterilerinizin malını pazarlayacaksınız ama müşterinizin malını değerlendireceksiniz. Dikkat edin. İki taraflı alıcının parasını değerlendireceksiniz, satıcının malını değerlendireceksiniz. İki taraflı bir değer katma olacak. Bu şekilde malı değerlendirdikleri için size Allah razı olsun diyeceklerdir. Vatandaşın acil ihtiyacı vardır. Başka bir mekân alacaktır. Oğlunu veya kızını evlendirecektir. Fırsatçılık yaparak vatandaşın malının değerini düşürmeyin. İnsanların duasını almağa çalışın."şeklinde konuştu.

Rifat Alibaş hoca yaptığı konuşmada: “Peygamber efendimiz çalışmak gerektiğini vurgulamıştır. Yüce Allah(C.C.) şöyle buyuruyor: “Gerçekten insan için ancak çalıştığının karşılığı vardır. Bu ayet-i Kerimeye binaen bizler çalışmağa teşvik edilmiş birer ümmet ve bireyleriz. Peygamber efendimiz de şöyle buyurdu: “Kimse kendi elinin emeği ile çalışıp kazandığından daha hayırlı bir rızık yememiştir.” hadisi şerifi ile bizlere helal rızık kazanmamızı tavsiye eder. Biliyorsunuz ki bütün canlıların rızkını yaratan Allahü Teâlâ’dır. Bizlere düşen rızkı elde etmek için canla başla, savaşmak çalışmaktır. Çünkü Rabbimiz: “Böylece herkes kazancına göre karşılık bulur.”buyurarak emeklerimizin karşılıksız kalmayacağını buyurmuştur. Tembellik etmekte bize yakışmaz. Peygamber efendimiz bu konuda şöyle buyurur: “Sizden herhangi birinizin sırtına bir bağ odun yüklenip satması dilenmesinden daha hayırlıdır. Değerli kardeşlerim bizler çalışarak aile bireylerimizin ve kendi rızkımızı kazanmak için çalışmalı onları kimseye muhtaç etmemeliyiz. Yoksullara, düşkünlere yardım etmeliyiz. Bugün burada olduğu gibi yeni bir işyeri açarak kardeşlerimize iş imkanı sağlayan ve Göynük’ümüzün de bu konuda ki ihtiyacına cevap verecek olan bu işyerimizin açılışını yapmak için burada bulunmaktayız.”şeklinde konuştuktan sonra dua yaptı. Açılış kurdelesi; İşyeri sahibesi Zeynep Önlütürk, Emniyet Müdürü, başkan vekili ile Sakarya İlkadım Derneği Başkanı SAÜ Emlak Bölümü Mezunları ve Eğitimli Emlakçiler Derneği Başkanı ve Usta Öğretici Hasan Kargün tarafından kesildi.

Kasap tarafından Koç kesildi. 

Gelen misafirlere; etli bulgur pilavı, ayran, kuru pasta, çay, kahve ile neskafe ikram edildi. İlk satışını yaparak müşterisine tapu senedini verdi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs